Τρίκαλα: Αυτοκτόνησε μαζί με τον γιό της την ημέρα των γενεθλίων του.Δεν άντεξε το χαμό του άντρα της

Σοκ προκαλεί ο τραγικός θάνατος της μητέρας και του 10χρονου γιου της στα Τρίκαλα. Η γυναίκα είχε ψυχολογικά προβλήματα μετά το θάνατο του άντρα της, Κώστα Καλύβα, ο οποίος ήταν πολιτευτής της ΝΔ και σκοτώθηκε στις 3 Γενάρη, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με νταλίκα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 37χρονη μητέρα έπεσε στο ποτάμι αγκαλιά με τον 10χρονο γιο της! Οι δυο τους βρέθηκαν σε βάθος μόλις πενήντα εκατοστών δεμένοι μαζί με ένα σχοινί.

Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τρικάλων στο TLIFE το πρώτο πλήγμα για την οικογένεια ήρθε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο πατέρας πέθανε έπειτα από μετωπική σύγκρουση με νταλίκα. Η μητέρα έμεινε τότε μόνη με τα τρία παιδιά της, το 10χρονο αγοράκι που πνίγηκε μαζί της και τις δυο κορούλες της, 8 και 14 χρόνων αντίστοιχα. Η απώλεια, όμως, ήταν μεγάλη για τη 37χρονη μάνα και το 10χρονο αγοράκι που έπασχε από διανοητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να τους παρακολουθεί ψυχολόγος.


Φωτογραφίες trikalanews.gr
Όπως όλα δείχνουν όμως, η μάνα δεν άντεξε και αυτοκτόνησε παίρνοντας μαζί της και τον γιο της. “Η συγκεκριμένη γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα επειδή στις αρχές του μήνα έχασε τον άντρα της σε τροχαίο. Από τότε παρακολουθούνταν από ψυχολόγο. Χθες το απόγευμα πήγε μαζί με τον 10χρονο γιο της μια βόλτα στο ποτάμι. Γύρω στις 10 το βράδυ, δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της και ενημερώθηκε η αστυνομία”, αναφέρει ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τρικάλων Γιώργος Κόκκαλης.

Φωτογραφίες trikalanews.gr
Ο ίδιος προσθέτει ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο Ληθαίο ποταμό και στις 12:05 βρέθηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας το πτώμα της γυναίκας και του παιδιού κάτω από τη γέφυρα του ποταμού. “Η γυναίκα ήταν δεμένη από τη μέση με ένα σχοινί, αγκαλιά με το παιδί της. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και δόθηκε η αντολή να ανασυρθούν τα πτώματα από το νερό. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στη Λάρισα για νεκροψία και δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας”, σημείωσε.
Η μάνα είχε προαναγγείλει την τραγωδία – Χθες ήταν τα γενέθλια του 10χρονου

Σύμφωνα με το site trikala news η άτυχη μάνα είχε πει σε συγγενικά της πρόσωπα ότι δεν αντέχει πια να ζει μετά το θάνατο του συζύγου της, και για αυτό τον λόγο την παρακολουθούσε ψυχολόγος. Ανατριχιαστική είναι και η λεπτομέρεια ότι ο 10χρονος γιος της που άποφάσισε να πάρει μαζί της στο θάνατο, χθες είχε τα γενέθλια του.

Οι κηδείες τους έγιναν σήμερα το μεσημέρι στο Διάσελλο.

Συγκλονισμένη η κοινωνία των Τρικάλων

Συγκλονισμένη φαίνεται πως είναι η κοινωνία των Τρικάλων, καθώς η οικογένεια ήταν γνωστή, αφού ο σύζυγος της 37χρονης μητέρας είχε πολιτευτεί στο παρελθόν και ήταν γραμματέας στο Δήμο Φαρκαδόνας.
Οι συνάδελφοί του ήταν συντετριμμένοι όταν εκείνος σκοτώθηκε στις αρχές του μήνα σε τροχαίο και τώρα συγκλονίστηκαν στο άκουσμα του δεύτερου πλήγματος που δέχθηκε η οικογένεια. “Ο Κώστας ήταν συνάδελφός μου. Δούλευε στο διπλανό γραφείο και κάναμε παρέα. Βγαίναμε για κανένα τσιπουράκι. Ο θάνατος του στοίχισε σε όλους μας, μα πιο πολύ στη συζυγό του. Την γυναίκα του την είχα γνωρίσει στην κηδεία, αλλά ήταν πολύ στενοχωρημένη. Είχε μείνει μόνη με τρία παιδιά το πλήγμα ήταν μεγάλο”, λέει συνάδελφός του και προσθέτει: “Ήξερα ότι είχε πρόβλημα με το παιδί, που ήταν αυτιστικό. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό που πέρασε”.


Φωτογραφίες trikalanews.gr

Η γυναίκα έχει χάσει την επαφή με το περιβάλλον μετά το χαμό του άντρα της
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Οικονόμου αναφέρει ότι η μάνα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το χαμό του συζύγου της. “Είχα γνωρίσει την γυναίκα στο νεκροτομείο και την κηδεία του συζύγου της. Ήταν συντετριμμένη, έβλεπα όμως ένα προβληματισμό, έμοιαζε σαν να μην είχε επαφή με το περιβάλλον και το τραγικό συμβάν. Είχε τρία παιδιά που έπρεπε να σκεφθεί και να φροντίσει”, αναφέρει ο Δήμαρχος και συμπληρώνει: “Εμείς την είχαμε βοηθήσει όσο μπορούσαμε. Βρήκαμε τρόπο για το πως θα πηγαινοφέρνει το παιδί της στο ειδικό σχολείο και προσπαθήσαμε να την στηρίξουμε. Αλλά μάλλον δεν άντεξε η γυναίκα”.
Ακόμη, όσον αφορά τα δυο παιδιά που άφησε πίσω, ο Δήμαρχος φαρκαδόνας ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμα, τι θα γίνει, αλλά η γυναίκα είχε κάποιους συγγενείς που θα μπορούσαν να τα πάρουν κοντά τους.

Read More

And More