Δημήτρης Κουτσούμπας: Σπάνια βραδινή έξοδος με τη σύζυγό του! [pics]

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν κάνει συχνές κοσμικές εμφανίσεις, ωστόσο αγαπάει το θέατρο και δεν χάνει την ευκαρία να παρακολουθήσει μια παράσταση που τον ενδιαφέρει.

Χθες έκανε σπάνια εμφάνιση με την σύζυγό του Αναστασία Κοντογιάννη. Το ζευγάρι, βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης Ολεάννα και πόζαρε στους φωτογράφους με την σύζυγό του αλλά και τους ηθοποιούς που επίσης παρακολούθησαν την παράσταση.

Η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσούμπα είναι μαθηματικός, καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης και από τον γάμο τους απέκτησαν μια κόρη. Είναι συνδικαλίστρια και ήταν γνωστή στο κόμμα πολύ πριν ο σύζυγός της γίνει γενικός γραμματέας.

Λίγα λόγια για τη παράσταση

Ένας επιτυχημένος Καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια νεαρή φοιτήτριά του ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς εκείνη ανησυχεί, ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Μια συνήθης, όμως, συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση: η φοιτήτρια τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση και για τον καθηγητή το όνειρο της μονιμοποίησης και της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού καταρρέει.
Στην “Ολεάννα”, ο Ντέιβιντ Μάμετ διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου. Κυρίως, όμως, ο Μάμετ γράφει ένα έργο για την πολιτική ορθότητα.
Γραμμένη το 1992, η “Ολεάννα” ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νομπέλ Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο.

Read More

And More