Παναγιώτα Βλαντή: «Θέλω να κάνω παιδί, αλλά όχι με τον οποιοδήποτε»

Εννέα χρόνια μετά τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» η Παναγιώτα Βλαντή επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση και μιλάει στην εφημερίδα Αγορά και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο για όλα όσα άλλαξαν κι όσα έμειναν ίδια μέσα της.

Φέτος με την σειρά «Αστέρας Ραχούλας» ουσιαστικά κάνεις το τηλεοπτικό σου comeback μετά από πολλά χρόνια. Σου έλειψε το «γυαλί»;

Βασικά δεν κάνω εγώ comeback, αλλά επί της ουσίας η ελληνική μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση. Είναι πολύ ενθαρρυντικό για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους που την φετινή σεζόν ο Alpha επενδύει σε τρεις νέες ελληνικές σειρές και μάλιστα μέσα στο γενικότερο δύσκολο κλίμα για τα κανάλια και την οικονομία της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο είχα κάνει κάποιες guest εμφανίσεις τόσο στη «Μουρμούρα» όσο και στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου κι επίσης τα τελευταία τρία χρόνια έπαιζα σε κυπριακές σειρές που είχαν πολύ μεγάλη τηλεθέαση. Οπότε δεν μου έλειψαν επί της ουσίας ο φακός και οι κάμερες μέσα στην καθημερινότητα μου.

Η τηλεοπτική σου εικόνα όλα αυτά τα χρόνια που σε ξέρουμε είναι αυτή της πολύ ωραίας γυναίκας. Θα μπορούσες να την «τσαλακώσεις» για τις ανάγκες ενός ρόλου;

Θα το ήθελα πάρα πολύ αυτό το τσαλάκωμα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει πολύ σπάνια στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, όταν έπαιζα την «Σιλβή» στη σειρά «Μαύρα Μεσάνυχτα» του Mega ήταν ένας πολύ κόντρα ρόλος για μένα ασχέτως που ήταν μια πολύ σέξι γυναίκα. Θέλω λοιπόν πάρα πολύ να δοκιμαστώ σε κάτι τέτοιο, μπορώ να αλλάξω και τελείως την φιγούρα μου για τις ανάγκες ενός ρόλου an χρειαστεί. Για να σου το θέσω κι αλλιώς και το κεφάλι μου είμαι διατεθειμένη να ξυρίσω και να βάλω παραπάνω κιλά και να φαίνομαι πιο μεγάλη με το κατάλληλο μακιγιάζ. Μακάρι να μου συμβεί στο μέλλον, θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου.

Έχεις δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη σου πως στη δουλειά αυτή δεν σου χαρίστηκε τίποτα. Δυσκολεύτηκες μέχρι να έρθει η καταξίωση;

Είναι γεγονός ότι δούλεψα πάρα πολύ και για να πείσω και για να πειστώ. Τα μόνα όπλα είχα στην δουλειά ήταν η προσήλωση, η πειθαρχία και η επιμονή μου. Είναι μια δουλειά που μου φέρθηκε στην πορεία πολύ γενναιόδωρα αλλά κι εγώ δούλεψα πολύ σκληρά για να πετύχω.

Έκανες τηλεόραση στις χρυσές εποχές της ελληνικής τηλεόρασης. Τα χρήματα εκείνα που κέρδισες υπάρχουν ακόμη; Τα έχεις επενδύσει κάπου;

Κάποια στιγμή αποφάσισα να βάλω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα και για το λόγο αυτόν έμεινα εκτός για μεγάλο διάστημα γνωρίζοντας το οικονομικό κόστος που είχε σε μένα. Δεν έχω κάποια διαφορά από τους υπόλοιπους Έλληνες, αφού κι εγώ αυτή την στιγμή πληρώνω δάνεια, εφορίες και δάνεια σε τράπεζες…

Μέσα σε όλα αυτά που κάνεις θέλεις και να επιστρέψεις στα έδρανα του πανεπιστημίου για να σπουδάσεις θεατρολογία. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

Ναι, το παλεύω εδώ και κάποια χρόνια να δώσω εξετάσεις για το τμήμα της θεατρολογίας. Ωστόσο, με τόση δουλειά που έχω σε καθημερινή βάση όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι πολύ δύσκολο από πρακτικής άποψης. Αυτό που μετράει όμως είναι πως μου αρέσουν πολύ τα βιβλία και το διάβασμα και θα βάλω τα δυνατά μου για τα καταφέρω. Θα δούμε!

Δεν έχεις σκεφτεί πως θα αντιδράσουν τα 18χρονα βλέποντας ξαφνικά την Βλαντή να κάθεται δίπλα τους στο αμφιθέατρο;

Δεν το έχω σκεφτεί να σου πω την αλήθεια (γέλια). Θα γυρίσω στο πανεπιστήμιο κι ας με κοιτούν παράξενα. Δεν θα πάω όμως ως η γνωστή από την τηλεόραση, θα πάω σαν μια απλή φοιτήτρια. Και βλέπουμε!

Το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει ένα παιδί στη ζωή σου είναι θέμα επιλογής ή απλά δεν προέκυψε;

Κατ΄ αρχάς θέλω να κάνω παιδί, αλλά όχι με τον οποιοδήποτε. Για να μην έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια προφανώς κάτι έλειπε. Δεν ανήκω όμως στην κατηγορία των γυναικών που θα αγχωθούν να γίνουν μητέρες και θα κάνουν παιδί με τον οποιονδήποτε. Αυτό δεν το θέλω σε καμία περίπτωση και δεν θα το επιτρέψω στον εαυτό μου. Είμαι το παιδί ενός μεγάλου έρωτα, οπότε έχω μεγαλώσει κάπως έτσι μέσα στην οικογένεια μου. Θα μου ήταν δύσκολο έως κι αδιανόητο , επομένως, να κάνω έναν γάμο απλά για να ντυθώ νύφη και να πω ότι παντρεύτηκα. Με τίποτα, αυτό το έργο ζωής δεν είναι για μένα.

Όταν χωρίζεις το ζεις δραματικά ή διατηρείς ψύχραιμη;

Εγώ πάντως δεν ξέρω κάποιον να χωρίζει και να είναι καλά… Έχει να κάνει όμως και με το είδος της σχέσης και με τα χρόνια που έχεις επενδύσει σε αυτήν. Αν για παράδειγμα χωρίσεις από μια μεγάλη σχέση χρόνων, επειδή βλέπετε και οι δύο ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο για πολλούς λόγους, τότε εκεί ο πόνος είναι σαφώς μεγάλος. Όταν όμως φύγει ο πόνος πάντα έρχεται κάτι καινούργιο στη ζωή μας κι οφείλουμε στον εαυτό μας να προχωράμε πάντα μπροστά. Στα λόγια τώρα αυτό ακούγεται εύκολο θα μου πεις, αλλά στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Εκείνη την στιγμή του χωρισμού πονάς, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που σε περιμένει εκεί έξω είναι εξίσου καλό, μπορεί και καλύτερο και σου αξίζει. Σίγουρα μπήγεις τα νύχια βαθιά μέσα σου, αλλά αυτή η ζωή πρέπει να προχωρήσει.

Σε αυτή την φάση της ζωής σου κοιμάσαι εύκολα τα βράδια;

Εξαρτάται από την ημέρα για να σου είμαι ειλικρινής. Μέσα στην ημέρα είναι πολλά τα προβλήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια και πολλές οι υποχρεώσεις που σε απορροφούν. Όλα αυτά βέβαια επιδεινώνονται με όλα αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα και τα οποία είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται. Δεν σου κρύβω λοιπόν πως έχω μεγάλη αγωνία για το μέλλον μου, το μέλλον μας και με ανησυχούν πολλά θέματα. Υπάρχουν λοιπόν πολλά βράδια που έχω δυσκολίες με τον ύπνο.

Read More

And More