Τα ροζ DVD στη Βουλή!

Επερώτηση στην βουλή έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τα ροζ DVD που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό και τον τρόπο με τον οποίο φορολογούνται.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε:

“Το καθεστώς της διακίνησης και φορολόγησης των dvd στη χώρα μας απασχολεί έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με αφορμή την κυκλοφορία στα περίπτερα dvd με πορνογραφικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, πορνό dvd διακινούνται σε συσκευασία «επιμορφωτικού» περιοδικού ποικίλης ύλης. Με την σκανδαλώδη αυτή επίφαση, το τελικό προϊόν φορολογείται με τον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή με 5%. Καταστρατηγείται έτσι με τον πλέον προκλητικό τρόπο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διακίνηση εντύπων και βιβλίων και το οποίο προβλέπει το χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι τα dvd αυτού του είδους κάνουν ήδη χιλιάδες πωλήσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σκληρή οικονομική πολιτική σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας και ενώ διατείνεται ότι λαμβάνει εκτεταμένα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Επιπλέον, οι πρόσφατες αποφάσεις για αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21% και ακολούθως σε 23%, προκαλούν ντόμινο σαρωτικών ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, πλήττοντας περαιτέρω το εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή.

Είδη πρώτης ανάγκης για κάθε νοικοκυριό, όπως γάλα, λάδι, κρέας θα φορολογούνται πλέον με συντελεστή 11%, ενώ είδη που ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί καθημερινά, όπως οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά κλπ θα πωλούνται από την 01/07/2010 με συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.Σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, που προβλέπει προνομιακή φορολογική αντιμετώπιση ενημερωτικών εντύπων και βιβλίων, με την ανεξέλεγκτη διακίνηση dvd πορνογραφικού περιεχομένου;”

Διάβασε αναλυτικά για την τέλεια κομπίνα! Το πορνό DVD, βαφτίζεται επιμορφωτικό περιοδικό και πωλείται με χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α

Read More

And More