Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης: Ανακαλύψτε τη μυστική ιστορία τους

Σοκαριστικά νέα: Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά… εκκολάπτονται!

Ανακάλυψε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, “μυστικών”, φτερωτών κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας! Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη… Οι καλύτεροι των καλύτερων, οι πιο ελίτ των ελίτ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος – είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του!

Η ασυνήθιστη αλλά σούπερ αποτελεσματική ομάδα μας, λοιπόν, έχει έναν σημαντικότατο στόχο. Θα πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο…

Οι λαμπεροί πρωταγωνιστές της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Dreamworks Animation, με τίτλο «Μαδαγασκάρη» έχουν επιτέλους μια κωμική περιπέτεια αφιερωμένη αποκλειστικά στα κατορθώματά τους. Οι πολυταξιδεμένοι μας φτερωτοί πράκτορες, μεταφέρουν τη δράση από την Ανταρκτική, στη Βενετία, στην έρημο, στη Σαγκάη, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Κεντάκι. Στο γεμάτο εκπλήξεις, υπέροχο ταξίδι τους καταφέρνουν να γνωρίσουν την απόλυτη δόξα, να εμπλακούν σε απρόβλεπτες κατασκοπικές περιπέτειες, να αποτρέψουν το καταστροφικό σχέδιο ενός σατανικού επιστήμονα – και να καταβροχθίσουν τις πιο νόστιμες τυρονοστιμίες – όπως κανένας άλλος πιγκουίνος δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν. Σου δώσαμε και μία μικρή γεύση πρόσφατα μέσα από το αποκλειστικο film clip. Δες εδώ!

Η καλύτερη ομάδα

Η μεταφορά των πιγκουίνων από την ομάδα της Μαδαγασκάρης στη δικιά τους αποκλειστική και επική κινηματογραφική περιπέτεια ήταν θέμα χρόνου. «Το πιο ξεκάθαρο χαρακτηριστικό των πιγκουίνων, εκείνο που προσδιορίζει, παραδοσιακά, τους αξιολάτρευτους φτερωτούς μας ήρωες σε κάθε ταινία είναι οι ξεχωριστές και ιδιαίτερα ισχυρές προσωπικότητές τους», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Έρικ Νταρνέλ. Ενώ ο παραγωγός, Σάιμον Σμίθ, προσθέτει: «Είναι σαν μια δεμένη ομάδα που πάνω απ’ όλα εκτιμούν τη φιλία, τις ηθικές αξίες και την αγάπη. Είναι τόσο ελκυστικοί και προσιτοί λόγω της ξεκαρδιστικής τους φύσης».

Η ομάδα λοιπόν ξεκινάει από τον Σκίπερ, τον επικεφαλής, αν θέλεις, των αξιαγάπητων γκαφατζήδων που είναι και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης τους. Είναι ο θεματοφύλακας της παρέας, υπεύθυνος για την τήρηση του αυστηρού τους πιγκουΐνο-κώδικα. Απαιτεί αφοσίωση, υπακοή και απόλυτη τήρηση της τάξης από το πειθαρχημένο κοπάδι του! Δεν επιτρέπει στους “στρατιώτες” του να κάνουν κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος. Το δεξί του χέρι – η το δεξί του πτερύγιο, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, είναι ο Κοβάλσκι, το μυαλό της πιγκουΐνο-ομάδας και ο τύπος που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε κάθε φαινομενικά άλυτο πρόβλημα που μπορεί να έχουν οι αγαπημένοι μας φίλοι.

Το τρίτο μέλος της ομάδας ακούει στο όνομα Ρίκο. Ο Ρίκο ζει και αναπνέει για να ανατινάζει πράγματα. Υπό προσεκτική επιτήρηση και με σχετικά σφιχτή παρακολούθηση για να μην ξεφεύγει, ο Ρίκο είναι ένα φοβερά αποτελεσματικό όπλο, αν τον αφήσεις όμως έστω και λίγο από την προσοχή σου, μπορεί κάλλιστα να τινάξει τα πάντα στον αέρα! Τέλος την υπέρ-ομάδα συμπληρώνει ο Στρατιώτης. Αν και ο πιο μικρόσωμος όλων, έχει τη μεγαλύτερη καρδιά. Είναι πάντα έτοιμος και διψασμένος για νέες προκλήσεις, όμως τις περισσότερες φορές η ομάδα τον παραμερίζει γιατί στο μυαλό τους ο Στρατιώτης είναι πάντα ένα “μωρό”.

Το κάθε μέλος της ομάδας είναι τόσο ξεχωριστό που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να λείπει από εκεί. «Το σύνολο της ομάδας είναι καλύτερο από την κάθε μια μονάδα ξεχωριστά», αναφέρει ο Νταρνέλ και συμπληρώνει: «Είναι σαν τέσσερα διαφορετικά τμήματα ενός εγκεφάλου που αποτελείται από την ηγετική ικανότητα του Σκίπερ, την καρδιά του Στρατιώτη, την εξυπνάδα του Κοβάλσκι και το θάρρος του Ρίκο».

Στην πραγματικότητα, η παρέα των Πιγκουίνων αντανακλά την αίσθηση της παραδοσιακής κινηματογραφικής ομάδας, όπως την έχουμε γνωρίσει διαχρονικά στο σινεμά. Έχει κάτι από την «A-Team», μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με την ομάδα της ταινίας «Και οι 12 Ήταν Καθάρματα», βρίθει παραπομπών που αναπόφευκτα σε κάνει να θυμάσαι ακόμη και τη σχέση του Κάπτεν Κερκ με τον Σποκ («Σταρ Τρεκ») αλλά θυμίζει και την ξεχωριστή “ομάδα” των αδερφών Μάρξ! Είναι μια ομάδα τόσο διαφορετική και μοναδική αλλά παράλληλα τόσο οικεία και αγαπητή. Περιλαμβάνει κάποιες τεράστιες προσωπικότητες σε μινιόν “συσκευασία” και όπως σε όλες τις ιστορικά σημαντικές ομάδες του σινεμά, έτσι κι εδώ, τα πιο συναρπαστικά περιστατικά συμβαίνουν όταν οι ήρωές μας εγκαταλείπουν τη ζώνη ασφαλείας τους. Τότε είναι που θα ξεκινήσουν το περιπετειώδες και γεμάτο εκπλήξεις ταξίδι τους και θα συναντήσουν χαρακτήρες που θα τους αναγκάσουν να κάνουν τα μαγικά τους.

Δολοπλόκαμος Ντέιβ: Η Πιγκουΐνο-Νέμεσις!

Οι επιδρομές στο Φορτ Νοξ, προς αναζήτηση γευστικών λιχουδιών είναι παιχνιδάκι μπροστά στην υπέρτατη πρόσκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγαπημένοι μας Πιγκουίνοι. Ο υπέρ-κακός Δρ. Οκτάβιος Μυαλάτης, αναγνωρισμένος γενετιστής, λάτρης του τυριού (τουλάχιστον έχει αυτό το κοινό στοιχείο με τους ήρωές μας) και γνωστός δωρητής σε εράνους που πραγματοποιούνται τακτικά, κρύβει μέσα του το μοχθηρό χταπόδι που ονομάζεται Ντέιβ. Και ως Ντέιβ, νιώθει μια ασυγκράτητη μνησικακία για τους Πιγκουίνους.

Ο Ντέιβ ήταν κάποτε μια από τις πιο διάσημες ατραξιόν στα τσίρκο ανά τον κόσμο, μέχρι τη στιγμή που τα – πιο γλυκά πεθαίνεις – πιγκουινάκια μας του έκλεψαν τη λάμψη, εκτοπίζοντάς τον ως δευτεροκλασάτο έκθεμα! «Μου κλέψατε τα πάντα» φωνάζει στους φίλους μας, ενώ δείχνει έτοιμος να καταστρώσει τα πιο σατανικά σχέδια προκειμένου να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Οι σκηνοθέτες ήθελαν να δημιουργήσουν έναν αντίπαλο τον οποίον το κοινό δεν θα μπορούσε εύκολα να ξεχάσει. «Ο Ντέιβ είναι ένας κακός σαν αυτούς που συναντάς σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Έχει πλάνο και φοβερά μεγάλη ατζέντα. Είναι αποφασισμένος να αλλάξει τον κόσμο», εξηγεί ο παραγωγός Μαρκ Σουίφτ. Και φυσικά ο Ντέιβ ζει στο έπακρο τον ρόλο του και το ευχαριστιέται με την ψυχή του. Όπως πολύ σωστά εξηγεί και ο Νταρνέλ, «Ο Ντέιβ δεν είναι από αυτούς τους μελαγχολικούς και σκοτεινούς κακούς. Ξέρει να περνάει τέλεια και πάντοτε διασκεδάζει, γελάει και χορεύει».

Η ταινία κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon (Μεταγλωττισμένο και σε 3D)

Read More

And More