TLife | The female side of life

Σούπα λεμονάτη με κριθαράκι και κοτόπουλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια εύκολη και γρήγορη σούπα με το αγαπημένο μας κριθαράκι και κοτόπουλο που έρχεται να απογειώσει η ποικιλία από μυρωδικά.
Θερμίδες: 300

Εύκολη 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  • 2

    Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.

  • 3

    Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.

  • 4

    Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.

  • 5

    Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.

  • 6

    Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.

  • 7

    Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.

  • 8

    Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...