TLife | The female side of life

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στην κατσαρόλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά υπέροχα και μοναδικά πιάτα και εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα υλικά που της δίνει η φύση όπως στην περίπτωση αυτή οι κολοκυθοανθοί!

Μέτρια 40 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 15 κολοκυθοανθοί
  • 1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κρασοπότηρο λεμόνι
  • νερό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.

  • 2

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, ρύζι και ανάλογο νερό.

  • 3

    Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.

  • 4

    Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.

  • 5

    Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά.

  • 6

    Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.

  • 7

    Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...