Σου περίσσεψαν μελομακάρονα; Δες τι να τα κάνεις!

Πέρασαν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά αλλά τα μελομακάρονα σού έμειναν. Έκανες ή αγόρασες περισσότερα από όσα υπολόγιζες; Δεν έχει σημασία. Το κακό είναι ότι σιγά σιγά μπαγιατεύουν ή σκληραίνουν και δεν είναι καιροί για να πετάς τρόφιμα. Ψάξαμε και βρήκαμε πολύ νόστιμους τρόπους να αξιοποίησεις περισσευούμενα μελομακάρονα και μάλιστα σου έχουμε και συνταγή όπως την εκτελεί ο τηλεοπτικός μάγειρας Ευτύχης Μπλέτσας!

Ρόφημα σοκολάτας με μελομακάρονο
Βάζεις στο μπλέντερ 2 ποτήρια ζεστό γάλα, 2 μελομακάρονα, 5 μουλιασμένα φιστίκια κάσιους και 2 κουταλιές κακάο. Χτυπάς μέχρι να ενωθούν και σερβίρεις. Γίνεται και με φυτικό γάλα από ρύζι, σόγια ή αμύγδαλο.

Cheesecake με βάση από μελομακάρονα
Θρυμματίζεις περίπου 10 μελομακάρονα σε ένα μπολ και τα τοποθετείς σε φόρμα για τζιζκεικ. Τα πιέζεις πολύ ώστε να δημιουργηθεί μία βάση πάχους ½-1 εκατοστού. Αν χρειαστεί βάζεις κι άλλα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Ψήνεις τη βάση στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και βγάζεις. Από εκεί και πέρα ακολουθείς τη συνταγή από το αγαπημένο σου τζηζκεικ προσθέτοντας την κρέμα και ολοκληρώνοντας τα υπόλοιπα στάδια.

Σφολιατάκια μελομακάρονου
Πάρε μία έτοιμη σφολιάτα, κόψτη σε κομμάτια, κάνε τρύπες με ένα πιρούνι στο κέντρο από κάθε κομμάτι για να μη φουσκώσει και τοποθέτησε εκεί ένα μίγμα από θρυμματισμένα μελομακάρονα. Πασάλειψε τις άκρες με ένα χτυπημένο κρόκο αβγού για να ροδίσει όμορφα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Και για το τέλος κάνε κλικ πάνω στην εικόνα για να δεις τη συνταγή!

Read More

And More