Όταν μειώνεται το σεξ: Νιώθω ότι δεν με θέλει …ή μήπως έχει πρόβλημα;

Οι μέρες που δεν μπορούσατε να κρατηθείτε λεπτό ο ένας μακριά από τον άλλο έχουν περάσει. Το σεξ έχει μειωθεί αισθητά και αυτό σε προβληματίζει. Τι μπορεί να συμβαίνει και οι ερωτικές συνευρέσεις είναι λίγες πια; Γιατί ο σύντροφός σου δεν έχει διάθεση να κάνετε έρωτα; Κάπου εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριας, Μαρίνας Μόσχα. Ο λόγος σε εκείνη…

“Ο σύντροφός μου τελευταία φαίνεται πως δεν έχει διάθεση για σεξ. Αυτό σημαίνει ότι δεν με θέλει; Μήπως με βαρέθηκε ή μήπως εκείνος έχει πρόβλημα; Να του μιλήσω ή υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεμπλοκάρω την ερωτική μας ζωή;”

Είναι γεγονός πως όταν παρουσιαστεί ένα σεξουαλικό πρόβλημα που το κουβαλάει ο άνδρας στο ζευγάρι, η γυναίκα αμέσως έχει την τάση να το χρεώνει στον εαυτό της. Αποτέλεσμα να αισθάνεται πως δεν τη θέλει ή πως δεν του αρέσει άλλο πια, πως ίσως έχει βρει κάποια άλλη… Μπαίνει δηλαδή σε μία διαδικασία που αμφισβητεί τον εαυτό της.

Η ερωτική επιθυμία είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς τη σεξουαλική επαφή. Χωρίς επιθυμία, χωρίς διάθεση και όρεξη για σεξ, απλά δεν θα υπάρξει σεξ. Αν λοιπόν ο σύντροφός σας φαίνεται ότι τελευταία δεν ζητάει να συνευρεθεί μαζί σας σεξουαλικά, ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείτε μήπως η ρουτίνα και η μονοτονία έχουν μπει στη σχέση σας.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ…
-Ανανεώσου, πρόσεξε μήπως έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου, μήπως έχεις πάρει βάρος και ντρέπεται να σου το πει. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αφήνονται όταν βεβαιωθούν ότι εκείνος θα είναι πάντα εκεί και αυτό συνήθως επηρεάζει τη σχέση.

-Επίσης, παρατήρησε τον τρόπο που του φέρεσαι, πώς του μιλάς. Αρκετές γυναίκες σήμερα είναι περισσότερο αυταρχικές, απαιτητικές, γκρινιάζουν πολύ εύκολα και παραπονιούνται, χρεώνουν το σύντροφό τους εύκολα.

-Δώστε ραντεβού έξω και βρεθείτε να φλερτάρετε σαν να είναι η αρχή της σχέσης. Αγοράστε καινούρια εσώρουχα, βάλτε ένα ωραίο άρωμα, φτιάξτε τα μαλλιά σας… Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…
-Αν παρόλα αυτά δεν αλλάξει τίποτα, καλό θα είναι να τον ρωτήσετε πως αισθάνεται, όχι απέναντί σας, αλλά γενικότερα. Μπορεί να είναι απλά μία φάση που περνάει αυτήν την περίοδο με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας στην εποχή της κρίσης, μπορεί να έχει πρόβλημα στη δουλειά του…

-Μπορείς επίσης να του εκφράσεις την ανάγκη σου για πιο συχνές σεξουαλικές επαφές. Αν δεν θέλεις να του το πεις με λόγια, θα μπορούσες να το κάνεις με πράξεις. Κάνε εσύ την αρχή…

-Αν δεν συμβαίνει τίποτα και θεωρεί ότι όλα είναι καλά, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δει την τεστοστερόνη του, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική επιθυμία και που αν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τότε δεν θα έχει σεξουαλική διάθεση.

-Αν επίσης έχει εμφανιστεί στυτική δυσλειτουργία έστω και μία – δύο φορές, μπορεί να φοβάται ότι θα του ξανασυμβεί και να αποφεύγει το σεξ. Να θυμάστε πως ό,τι και αν ευθύνεται, λύση υπάρχει για όλα, φτάνει να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε διάλογο και να λύσουμε το πρόβλημά μας!

/
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More