12 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε περίπτωση που μόλις χώρισες

Μόλις χώρισες και η κατάσταση είναι δύσκολη. Στενάχωρη. Τίποτα όμως δεν παραμένει άσχημο για πάντα. Όλα αλλάζουν.

1.Βίωσε το θυμό και την απογοήτευση. Ξέσπασε. Μην το καταπίνεις, μην καταπιέζεις τον εαυτό σου. Όσο το κρατάς μέσα σου, τόσο χειρότερα είναι για σένα.
Ακολούθησε τις ανάγκες σου. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις στεναχωρημένη, θλιμμένη. Κλάψε, αν έτσι νιώθεις.
2.Κοίτα τον εαυτό σου στα μάτια. Δες την αλήθεια. Δες τα λάθη του, αναγνώρισε τα δικά σου. Σκέψου αντικειμενικά, δες τους πραγματικούς λόγους που σας οδήγησαν στον χωρισμό.
Προσπάθησε να αποφύγεις τις συναισθηματικές υπερβολές όταν κρίνεις, έτσι ώστε ούτε τον εαυτό σου να αδικήσεις, ούτε τον άλλον. Ούτε να δικαιολογείς τα αδιακαιολόγητα, αλλά ούτε και να αυτομαστιγώνεσαι αδίκως.
3.Μάθε από τα λάθη σου. Μάθε τα αληθινά σου “θέλω” και “δεν θέλω”. Έτσι, ώστε στην επόμενη σχέση να μην τα επαναλάβεις.
4.Κατέληξε. Τι θέλεις; Τι ονειρεύεσαι; Τι σε κάνει ευτυχισμένη; Τι προσδοκάς από έναν σύντρφο; Τι σε ικανοποιεί;
Χρησιμοποίησε τη σχέση που μόλις τελείωσε για να βοηθηθείς: τι σε κάλυπτε, τι όχι.
5.Προσπάθησε να μην χάνεις την απαισιοδοξία σου και φυσικά να μην απογοητεύεσαι. Μπορεί να νιώθεις ότι έχασες τον “άντρα της ζωής σου” αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Θα δεις… Μια μέρα θα δεις πως έπρεπε τελικά να τελειώσει αυτή τη σχέση για να δώσει τη θέση της σε κάτι καλύτερο.
6. Ανανεώσου! Πήγαινε κομμωτήριο, κάνε γυμναστική, βάλε νέους στόχους, χαμογέλα. Γίνε μια κούκλα. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο που έχεις για να περιποιείσαι τον εαυτό σου, για να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με σένα.
7. Αφιέρωσε χρόνο στους φίλους σου. Το διάστημα που διανύουμε χωρίς σχέση αποδεικνύεται τελικά ευχάριστο. Μπορείς να βγεις, να φλερτάρεις, να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι, να νιώσεις όμορφα. Eλεύθερη… Οι “ανεξάρτητες” γυναίκες είναι πολύ γοητευτικές, ξέρεις…
8. Κι αν μερικές φορές σε πιάνει το παράπονο και θέλεις να κλειστείς στον εαυτό σου κάν’ το. Μην καταπιέζεσαι. Άφησε τον πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα να βγούνε στην επιφάνεια. Μην τα πολεμάς. Θα χάσεις. Αποδέξου τα, άφησέ τα να εκδηλωθούν και σιγά-σιγά θα υποχωρήσουν. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αδιανόητο, αλλά θα συμβεί, να είσαι σίγουρη… Έρχεται πάντα η μέρα που όλα μοιάζουν μακρινά και πονάνε λιγότερο έως και καθόλου.
9. Άφησε τους εγωισμούς στην άκρη. Ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος. Και κυρίως όταν πρόκειται για τη σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό.
10. Δώσε την ευκαιρία στο χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Πάντα την κάνει – ευτυχώς. Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τη δύναμή του. Υπομονή. Μην βιάζεσαι και μην επηρρεάζεσαι από τυχόν σχόλια. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του “χρονοδιάγραμμα”. Μην βάζεις όρια… Μπορεί να σου πάρει δύο εβδομάδες, μπορεί και μήνα, ίσως και παραπάνω… Μην νιώθεις άσχημα για αυτό και μην απολογείσαι σε κανέναν.
11. Κάνε ένα flashback σε παλιότερες δύσκολες στιγμές. Θυμάσαι πως ένιωθες; Θυμάσαι πως τότε που το ζούσες σε έπνιγε ο πόνος; Πώς νιώθεις τώρα για αυτό το γεγονός; Η ζωή σου έχει πιθανώς ήδη αποδείξει πως όλα περνάνε μια μέρα ή τουλάχιστον παύουν να πονάνε τόσο.
12. Κι αν μέσα σου αντιδράς, αν θέλεις να γυρίσεις πίσω… Δεν είναι αυτό η λύση. Κι αν είναι, αυτό σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που μπορείς να πάρεις εν βρασμώ. Τα πισωγυρίσματα που συμβαίνουν από φόβο, πανικό, ανασφάλεια δεν έχουν συνήθως θετικά αποτελέσματα.
Κι αν σκέφτεσαι να καταφύγεις σε μια νέα σχέση χαντζαπλάστ αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να νιώσεις χειρότερα ή να προσθέσεις στο “βιογραφικό” σου άλλη μια σχέση και άσχημη κατάληξη. Αν δεν έχεις ξεμπερδέψει με το παρελθόν και τα συναισθήματα που σου προκαλεί, δεν γίνεται να προχωρήσεις σωστά παρακάτω…
Πάτησε στα πόδια σου, πίστεψε στον εαυτό σου, αγάπησέ τον και όλα, μα όλα θα πάνε καλά!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. tha hthela mia symboulh se ena polu proswpiko mou problhma pou me basanizei 2 xronia twra kai den kserw ti apofash na parw

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More