Oι φίλες μου δεν τον συμπαθούν. Μήπως πρέπει να χωρίσω;

Οι φίλες μας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Το ίδιο και ο σύντροφός μας. Τι γίνεται όμως όταν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους; Τι πρέπει να κάνεις; Η ψυχολόγος Ιωάννα Νικολάτου σε βοηθάει να πάρεις τη σωστή απόφαση…

Φίλες… Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μίας γυναίκας! Παρέα, ξενύχτια, εκδρομές, διακοπές, συζητήσεις μέχρι το πρωί…. Κι όμως τι γίνεται όταν οι φίλες σου δεν συμπαθούν τον καινούριο σου σύντροφο; Ποιον να διαλέξεις από τα δύο στρατόπεδα;

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
Γενικά, οι φίλες μας αντιπροσωπεύουν, αυτό που λέμε, το τρίτο μάτι, τον εξωτερικό παρατηρητή. Είναι αυτές που θα παρατηρήσουν πράγματα και συμπεριφορές μέσα στη σχέση μας και περιμένουμε να μας πούνε τη γνώμη τους για τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει. Έχουν όμως πάντα δίκιο; Έχουν πάντα σωστό κριτήριο να κρίνουν; Πότε πρέπει να τις ακούσουμε και πότε όχι;

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ…
Πρώτα από όλα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ποια είναι αυτή ακριβώς η γνώμη που εκφράζει μία φίλη μας. Για παράδειγμα: «δεν κάνει για σένα γιατί δεν είναι αρκετά όμορφος» ή «χαραμίζεσαι μαζί του γιατί δεν έχετε την ίδια μόρφωση» ή «δεν έχει την ίδια περιουσία με σένα». Όλα τα παραπάνω είναι διαπιστώσεις που αναφέρονται περισσότερο σε κοινωνικούς κανόνες και κοινωνικά «πρέπει» παρά σε αποδείξεις προσωπικής ευτυχίας. Σε μία τέτοια περίπτωση, λοιπόν, θα ήταν καλύτερο να μην υπολογίσουμε τη γνώμη των φίλων μας και να υποστηρίξουμε την επιλογή μας.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ…
Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις που οι φίλες εστιάζουν στη συμπεριφορά του συντρόφου και δεν τον συμπαθούν γιατί θεωρούν ότι δεν κάνει ευτυχισμένη τη φίλη τους ή δεν της φέρεται σωστά (εκτός βέβαια και αν οι φίλες μας ζηλεύουν γιατί έχουμε βρει τον τέλειο άντρα). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το οποίο πραγματικά θα βοηθήσει είναι να συζητήσουμε και να αφουγκραστούμε αυτό που έχουν να μας πούνε οι φίλες μας. Μήπως είναι κάτι που εκείνες βλέπουν και εμείς δεν μπορούμε να δούμε επειδή εθελοτυφλούμε ή επειδή είμαστε πολύ ερωτευμένες; Μήπως πραγματικά αυτός ο άνθρωπος που έχουμε επιλέξει δεν προσφέρει ευτυχισμένες στιγμές και ο περίγυρός μας θέλει να μας προστατέψει;

ΑΠΛΑ… ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ!
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την περίπτωση όπου ο φίλος μας απλά δεν «κολλάει» με τις φίλες μας. Δεν υπάρχει η χημεία μεταξύ τους και δεν περνούν καλά όταν βρίσκονται όλοι μαζί. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναπτύξουμε όλο το ταλέντο που υπάρχει μέσα μας στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ τους.

Είναι κατανοητό ότι θα ευχόσουν να ταίριαζαν και να έκαναν καλή παρέα για να μπορείτε να βγαίνετε όλοι μαζί και να περνάτε ωραίες στιγμές. Αν όμως αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να χωρίσεις και να ψάξεις να βρεις κάποιον άλλο που οι φίλες σου θα συμπαθούν εκατό τοις εκατό.

Εσύ έχεις κάνει την επιλογή σου και είναι αρκετό το ότι καλύπτει αυτά τα σημεία που εσύ ψάχνεις σε έναν άντρα. Σε αυτή την περίπτωση το συζητάς με τις φίλες σου και προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι εσύ είσαι ευτυχισμένη σε αυτή τη σχέση. Το πιο πιθανό είναι ότι αν θέλουν κι εκείνες πραγματικά την ευτυχία σου θα καταλάβουν.

ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ!
Πριν, λοιπόν, βιαστούμε να χωρίσουμε το σύντροφό μας γιατί δεν τον συμπαθούν οι φίλες μας είναι καλό να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από το περιβάλλον. Αφού καταλάβουμε ακριβώς τι είναι αυτό που τους ενοχλεί στο σύντροφό μας αποφασίζουμε το πώς θα χειριστούμε την κατάσταση.

Και να θυμάστε…
Οι φίλοι βρίσκονται δίπλα μας για να περνάμε ευτυχισμένες στιγμές μαζί τους και να μας συμβουλεύουν όταν χρειαστεί και όχι για να τους ικανοποιούμε με τις επιλογές μας!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. O Παντελίδης τα έχει πει αυτά,καιρό τώρα….

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More