Μπορείς να είσαι φίλη με τον πρώην σου;

Χώρισατε, αλλά παραμείνατε φίλοι. Γίνεται;

Κάθεσαι με τον σύντροφό σου αγκαλιά στον καναπέ και παρακολουθείτε ταινία. Πού και πού σε χαϊδεύει τρυφερά. Χαμογελάς… Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνό σου. Το σηκώνεις. Ο πρώην σου. Είσαστε φίλοι. Κρατήσατε επαφή. Δεν χαθήκατε ποτέ. Έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκες πράγματα δεν θέλεις να τον χάσεις από τη ζωή σου. Ήταν μια αποτυχημένη ερωτική σχέση που εξελίχθηκε όμως σε μια φιλική.
Λέτε τα νέα σας, γελάς, μιλάς αρκετή ώρα. Η οικειότητα μεταξύ σας είναι εμφανής. Κανονίζετε να τα πείτε σύντομα από κοντά και κλείνεις. Παρατηρείς ότι ο σύντροφός σου έχει εκνευριστεί. Δεν μπορεί να δεχτεί τον όρο “φίλοι”. Επιμένει ότι εκείνος σε γουστάρει ακόμα. Επιμένει ότι υπάρχει συναίσθημα. Κρεμάει μούτρα. Δεν σε αγγίζει πια. Το κλίμα μεταξύ σας χάλασε. Κανείς δεν παρακολουθεί πια την ταινία. Κι εκείνος επιμένει ότι δεν γίνεται να υπάρξει φιλία μεταξύ δύο πρώην συντρόφων.
ΜΠΟΡΕΙ;
Μπορεί δύο άνθρωποι που κάποτε ήταν ζευγάρι να μιλάνε σαν δυο καλοί φίλοι χωρίς να υπάρχει ερωτικό υπονούμενο μεταξύ τους; Μπορεί μια γυναίκα κι ένας άντρας που κάποτε έκαναν σεξ να συνυπάρξουν φιλικά;
“Πάρα πολύ δύσκολα” υποστηρίζει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη. “Χρειάζεται φοβερή ωριμότητα -την οποία δεν ξέρω πόσοι από εμάς διαθέτουμε- ώστε να δεις κάποιον με τον οποίο έχεις περάσει διάφορα φιλικά”.
ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Χρειάζεται ωριμότητα, να μην κουβαλάμε απωθημένα, να μην υπάρχει πια ερωτισμός. Ίσως, να πρέπει να έχει περάσει και καιρός από τότε…
Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που έχουν ακόμα σχέσεις με κάποιον ή κάποιους πρώην. Υπάρχουν κορίτσια που επιλέγουν να κρατήσουν στη ζωή τους κάποιον με τον οποίο μοιράστηκαν πράγματα. Φιλικά. Εντελώς φιλικά…
Το “φιλικά” όμως υφίσταται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες μας δίνει η κ.Μαυράκη:
-Ωριμότητα.
-Να έχουμε χωρίσει με κοινή απόφαση, γιατί αν έχουμε τσακωθεί ή αν με έχει απατήσει δεν μπορώ να είμαι φίλη μαζί του. Σημασία έχει και το τρόπος που τελείωσε η σχέση.
-Πώς το δέχεται η σημερινή μου ή η σημερινή του σχέση.
Η ΤΩΡΙΝΗ ΣΟΥ ΣΧΕΣΗ
Το δέχεται; Αντιδρά; Ζηλεύει; Το κατανοεί;
“Είναι πολύ δύσκολο να το δεχθεί και θα πρέπει να έχουμε κατανόηση για την αντίδρασή του. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι υπεράνω ούτε όλοι οι άνθρωποι έχουν την παιδεία του συναισθήματος ώστε να κατανοούν πως μπορώ να είμαι απλά φίλη με κάποιον με τον οποίο υπήρξα ζευγάρι. Πρέπει να σκεφτείς: εσύ θα δεχόσουν να βλέπει το αγόρι σου την πρώην του;” υπογραμμίζει η ψυχολόγος.
Εσύ θα κοιμόσουν ήσυχη αν ήξερες ότι το αγόρι σου βγήκε να συναντήσει το πρώην κορίτσι του; Θα ένιωθες ασφάλεια; Δεν θα ζήλευες καθόλου; Δεν θα σε έπιανε ανασφάλεια;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. bebeos mporoun na ine filoi 2 proin!
    meta apo 3 xronia sxesis isame me kini apofasi k tora exi 5 xronia imaste kollita filarakia, mirazomaste ta panta, kathe mera sxedon tha vrethoume gia to kafedaki mas, milame 3-5 fores ti mera sto tilefono k ola auta entelos filika k apo tis 2 plevres. Otan to erotiko stixio teliosi apofasizis an auto ton anthropo ton agapas san filo san anthropo k tote apofasizis an ton thes sti zoi sou..pos ginete me ena anthropo p mirazese epi 3 xronia tin kathimerinotita sou na ton petas apo ti zoi sou gia opio dipote logo??? to theoro koroidia, 3 xronia isoun meros tis zois m k meta “ai parata mas” ektos vevea k an se exi pligosi se simio pou den thes na ton vlepis mprosta sou…k auto omos me ton kero perna k ta vlepis diaforetika.

    fisika antimetopisame provlimata me tous sintrofous mas k oi 2 otan omos mas ezisan apo konta katalavan k autoi pos i sxesi mas (tou proin zevgariou) ine pragmati adelfiki k tora vgenoume oloi mazi!!!

  2. Εγώ πιστεύω πάντως,πως δεν γίνεται να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, πολύ περισσότερο μεταξύ δύο πρώην.. Εμένα ο καλός μου είχε επαφές με την πρώην του, στην αρχή δεν με ενοχλούσε,όμως όσο περνούσε ο καιρός και δενόμασατν περισσότερο, με ενοχλούσε πολύ που έβλεπα ότι τον έπαιρνε τηλέφωνο 12 το βράδυ για να του πει άσχετα πράγματα, που ήθελε να πηγαίνουν οι δυο τους για καφέ και άλλα τέτοια.Οπότε του το είπα, πολύ διακριτικά, ότι με ενοχλεί κι εκείνος αμέσως το σταμάτησε. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν παυουν να είναι δύο άνθρωποι που κάναν έρωτα, που φιλιόντουσαν,που έκαναν όσα κάνουμε εμείς τώρα, οπότε πως είναι δυνατόν να μη με ενοχλεί?

  3. Εγώ πιστεύω πάντως,πως δεν γίνεται να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, πολύ περισσότερο μεταξύ δύο πρώην.. Εμένα ο καλός μου είχε επαφές με την πρώην του, στην αρχή δεν με ενοχλούσε,όμως όσο περνούσε ο καιρός και δενόμασατν περισσότερο, με ενοχλούσε πολύ που έβλεπα ότι τον έπαιρνε τηλέφωνο 12 το βράδυ για να του πει άσχετα πράγματα, που ήθελε να πηγαίνουν οι δυο τους για καφέ και άλλα τέτοια.Οπότε του το είπα, πολύ διακριτικά, ότι με ενοχλεί κι εκείνος αμέσως το σταμάτησε. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν παυουν να είναι δύο άνθρωποι που κάναν έρωτα, που φιλιόντουσαν,που έκαναν όσα κάνουμε εμείς τώρα, οπότε πως είναι δυνατόν να μη με ενοχλεί?

  4. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΠΟΝΟΙΑ ..ΚΑΙ ΓΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝ ΦΙΛΟΙ ..ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ !!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ …Η ΦΙΛΟΙ ΦΙΛΟΙ Η ΕΡΑΣΤΕΣ ΠΡΩΗΝ Η ΝΥΝ …

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More