10 τρόποι για να είσαι καλύτερη σύντροφος

Τι θέλουν οι άντρες και πως μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι; Συνήθως χανόμαστε στη μετάφραση, αλλά αν το καλοσκεφτείς η ψυχοσύνθεσή τους είναι απλή, άρα και τα ζητούμενά τους απλά. Τι θα σε κάνει λοιπόν καλή σύντροφο; Ποιος είναι ο δεκάλογος της ευτυχίας τους; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη καταγράφει τα στοιχεία και τις συμπεριφορές που θα κάνουν έναν άντρα να νιώσει πλήρης.

Βάλε στην άκρη λοιπόν τον εγωισμό σου και αγάπησέ τον με τον τρόπο που θέλει!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
1. Να θυμάσαι ότι οι άνδρες είναι πολύ ευαίσθητοι κι ας το κρύβουν ή το αρνούνται. Οι γυναίκες είναι ευσυγκίνητες αλλά πολύ δυνατές, προικισμένες από τη φύση με δύναμη ψυχής ώστε να εκπληρώνουν το μητρικό έργο. Πρόσεχε, λοιπόν, μην τον προσβάλεις, μην τον μειώνεις, μην τον καταργείς.

2. Να έχεις “ενσυναίσθηση”, να μπορείς δηλαδή να μπαίνεις στη θέση του συντρόφου σου και να την κατανοείς.

3. Να έχεις σωστό timing, όταν θέλεις να συζητήσεις, να διεκδικήσεις ή να παραπονεθείς. Όταν κάποιος είναι κουρασμένος, αδιάθετος, προβληματισμένος αρκεί μια σπίθα για να φουντώσει πυρκαγιά.

4. Να είσαι καλή ακροάτρια για όσα θέλει να μοιραστεί μαζί σου, χωρίς να διακόπτεις, να διορθώνεις ή να “μαλώνεις”.

5. Δείξε ενδιαφέρον για όσα τον ενδιαφέρουν, ακόμη και αν απέχουν μακράν των δικών σου προτιμήσεων.

6. Βοήθησε τη σχέση σας ώστε να μη χάσει τη φλόγα και τη γλύκα της -μπορείς καλύτερα από εκείνον!

7. Θυμήσου ότι ακόμη και μετά τη μητρότητα παραμένουμε ζευγάρι και πρέπει να συντηρούμε τη σχέση αυτή συνέχεια.

8. Δείξε αγάπη ή τουλάχιστον συμπάθεια και ανεκτικότητα για το οικογενειακό του περιβάλλον! Η οικογένειά του είναι πολύ σημαντική για αυτόν.

9. Κανάκεψέ τον! Οι άνδρες μένουνε πάντα παιδιά!

10. Δείχνε του πόσο τον αγαπάς, πόσο τον θαυμάζεις, πόσο στηρίζεσαι στη σχέση σας. Η αυτοεκτίμησή του αυξάνει και λειτουργεί και ο ίδιος καλύτερα.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. mipws na vazate k mia fora pws na EINAI kaluteros suntrofos??? lew egw twra….. mpainoun k antres edw vre kouta , oxi allo karvounooooo

  2. eleos…..ekeinos ti kanei eipame????

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More