Πίτσα με τέσσερα τυριά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με τραγανή κρούστα και ζεστό τυρί

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • Ζύμη για κανονική μερίδα πίτσας
  • 250 γρ. mozzarella κομμένη
  • 250 γρ. φέτα, κομμένη
  • 250 γρ. blue cheese, κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι, τις ντομάτες λιωμένες και το σκόρδο. Βράζεις σε μία πολύ μικρή κατσαρόλα για 10 – 15 λεπτά.
  • Αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη. Στη συνέχεια, απλώνεις το παραπάνω μείγμα ομοιόμορφα.
  • Μόλις η ζύμη αποκτήσεις σχήμα στρογγυλό, ρίχνεις από πάνω τα τέσσερα είδη τυριού.
  • Προσθέτεις μερικές φέτες τομάτας ακόμη, τα φύλλα βασιλικού, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα και ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστή!

Read More

And More