Κώστας Βουτσάς: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό!

Ο αιώνιος έφηβος Κώστας Βουτσάς δεν βρίσκεται πια εδώ. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από 19 ημέρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου και έδωσε μια δύσκολη μάχη μέχρι το τέλος, από την οποία δεν βγήκε δυστυχώς νικητής.

Η οικογένειά του, τα αγαπημένα του πρόσωπα και οι φίλοι και οι καλλιτέχνες τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο και ραγίζουν καρδιές με τα μηνύματα αγάπης για τον Κώστα Βουτσά. Τα λόγια της συζύγου του Αλίκης Κατσαβού (δες εδώ) με την οποία ο Κώστας Βουτσάς απέκτησε τον γιο του Φοίβο είναι σπαραχτικά, ενώ με συγκίνηση τον αποχαιρέτησε και η κόρη του Θεοδώρα (δες εδώ).

Σύσσωμος, όμως, και ο καλλιτεχνικός κόσμος στέλνει το δικό του “αντίο”:

“Εμείς κοιτάμε αλλού, εσύ κοιτάς μπροστά! Γιατί πάντα κοιτούσες μπροστά! Έβλεπες τη ζωή με άλλο μάτι! Το μόνο που ήθελες, ήταν να κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου να γελάνε! Και αυτούς που ήταν κάτω από τη σκηνή, αλλά και αυτούς που ήταν πάνω στη σκηνή, μαζί σου! Δεν θα ξεχάσω το νούμερο που παίξαμε μαζί στην επιθεώρηση και δεν μπορούσα να πω κουβέντα από τα γέλια! Και κάθε βράδυ μου έκανες κάτι διαφορετικό, γιατί ήξερες ότι θα γελάσω! Γιατί ήθελες να με βλέπεις να γελάω! Ήξερες ότι με κάνεις ευτυχισμένο κι αυτό σου άρεσε πάρα πολύ! Δεν θα ξεχάσω τα λόγια που μου είπες ένα βράδυ στο θέατρο Άλσος μετά την τζενεράλε! Δεν θα ξεχάσω τα λόγια που έλεγες κάθε φορά που συναντιόμαστε και μάλιστα τα φώναζες δυνατά μπροστά στον κόσμο! Κι εγώ ντρεπόμουνα, κοκκίνιζα, γιατί ήταν σπουδαία λόγια από έναν σπουδαίο ηθοποιό! Αλλά τα έλεγες, γιατί ήσουν σπουδαίος άνθρωπος! Τώρα όμως δεν ντρέπομαι, δεν κοκκινίζω και μπορώ να φωνάξω κι εγώ δυνατά ότι ήσουν τεράστιος! Και σαν ηθοποιός και σαν άνθρωπος! Καλό σου ταξίδι Κώστα! Η καλοσύνη σου, η γενναιοδωρία σου και η στάση ζωής σου θα μας οδηγεί και θα μας συντροφεύει πάντα!”, έγραψε ο Μάρκος Σεφερλής.

“Κάναμε μαζί μια ταινία κύριε Βουτσά θυμάστε;Κι ο ρόλος σας δεν ήταν κωμικός.Κι εγώ δεν μπορούσα να σας μιλήσω στον ενικό και σεις με κοροϊδεύατε γι αυτό.Και τελειώσαμε την σκηνή κι είσασταν τόσο υπέροχος,τόσο συγκινητικός,τόσο ανθρώπινος και παρών σ αυτό που συνέβαινε που το συνεργείο χειροκρότησε.Κι εγώ το ίδιο.Και ήταν ακριβώς η στιγμή που συνειδητοποίησα,αυτό που αργότερα άρχισα να το επικοινωνώ και με τους μαθητές μου,ότι συνήθως ένας σπουδαίος κωμικός ηθοποιός,δεν το χει σε τίποτα να ναι σπαρακτικός σε έναν δραματικό ρόλο.Σας ευχαριστώ κύριε Βουτσά γι αυτή την γνώση.Σας ευχαριστώ γι αυτή την στιγμή και σας ευχαριστώ επίσης για το χαμόγελο σας, που μου το χαρίζατε σκανταλιάρικα,όταν σας έλεγα για την @theodoravoutsa την κόρη σας,που κάναμε παρέα και γλεντάγαμε.Οι ωραίοι άνθρωποι ταξιδεύουν και σεις μόλις επιβιβαστήκατε….Να διασκεδάσετε όπου κι αν πάτε κι εμείς εδώ θα μαστε να σας καμαρώνουμε,να γελάμε και να κλαίμε με τα πολύτιμα δώρα που μας αφήνετε.Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!”, έγραψε ο Γιώργος Χρανιώτης.

“Ήσουν τόσο «μεγάλος» που δεν σε χώραγε ο τόπος….. μεγάλος κωμικός , μεγάλη καρδιά , μεγάλη αγκαλιά για όλους , μεγάλη όρεξη για ζωή……..αντίο Κώστα και καλό ταξίδι εκεί που πας… θα μας λείψεις πολύ! Σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες”, έγραψε η Μπέττυ Μαγγίρα.

“Τί δυσάρεστα νέα… Ευχαριστούμε για όλα Κώστα Βουτσά.Για το κέφι και την ζωντάνια που μετέδιδες μέσα από την δουλειά σου ,αλλά και με την κάθε κουβέντα που έλεγες,σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσουμε”, έγραψε η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

“Έφυγε και ο Κώστας μας, ο Βουτσάς μας, η χαρά της ζωής και ευτυχία για όσους τον γνωρίσαμε! Καλό ταξίδι αγαπημένε μας! Η θλίψη μας, ανείπωτη…”, έγραψε η Ζέτα Δούκα.

“Αγαπημένε μας#kostasvoutsas θα σε θυμόμαστε πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, όπως ήταν το δικό σου… καθαρό και αληθινό. Καλό ταξίδι στην ψυχούλα σου”, έγραψε ο Αντώνης Ρέμος.

“Κωστάκο μου πολύ σε αγαπούσα και πολύ με αγαπούσες! Θα σε θυμάμαι πάντα με χαμόγελο! Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές την εμπιστοσύνη τη δύναμη που μου δίνες πάντα! Σήμερα για πρώτη φορά μας έκανες να κλαίμε βέβαια αλλά έτσι είναι η ζωή…! Θα μου λείψεις πολύ…”, έγραψε ο Γιώργος Βάλαρης.

“Αντίο Κώστα μου τρυφερέ κι αγαπημένε ..Το ταλέντο σου ανεπανάληπτο κι η αφοσίωση σου στο θέατρο ΚΑΙ στους συναδέλφους σου μοναδική…”, έγραψε η Νίκη Παλληκαράκη.

Η συγκινητική φωτογραφία της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου με τον Κώστα Βουτσά.

“Είναι η πρώτη φορά που με κάνετε να κλαίω! Κλαίνε τα μάτια μου…κλαίει η ψυχή μου! Ευλογημένη που σας γνώρισα πάνω και κάτω από τη σκηνή! Καλό ταξίδι αγαπημένε μου ΚΥΡΙΕ Κώστα (πάντα έτσι σας έλεγα…έτσι συνεχίζω και τώρα)”, έγραψε η Έλενα Τσαβαλιά.

Συγκινητική και η ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου.

“Πέρα από ταλαντούχος… ήταν πάντα τόσο γλυκός και γενναιόδωρος με τους νέους ανθρώπους. Θα θυμόμαστε την αισιοδοξία που εξέπεμπε και τα μαθήματα ζωής που έδινε απλά και μόνο από τον τρόπο που αντιλαμβανόταν την ζωή του. Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά!”, έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

“Ενώ είχαμε βρεθεί άπειρες φορές αυτά τα 20 κάτι χρόνια και είχαμε πει τόσα πολλά έχουμε ελάχιστες φωτογραφίες μαζί… Ίσως γιατί πάντα με τον Κώστα νόμιζες ότι μικροί είμαστε … θα ξαναβρεθούμε άλλες 1000 …! Δε νομίζω να αγάπησε άλλος τη ζωή πιο πολύ από σένα χωρίς να σπαταλήσει ούτε λεπτό της σε μιζέριες και κακίες ..
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας αιώνιε πιτσιρικά Κώστα Βουτσά…”, έγραψε ο Γιώργος Τσαλίκης.

“Κώστα να με λες Αννούλα, Κωστάκη» Μόνο γέλιο μας χάρισες! Καλό ταξίδι!!! #kostasvoutsas #greatactor 1931-2020”, έγραψε η Άννα Μενενάκου.

“Λατρεμένε μου Κώστα, σ’ευχαριστούμε για όλα όσα μας χάρισες όσο ήσουν εδώ και προσωπικά ευχαριστώ το Θεό που είχα την τύχη να σε γνωρίσω και να παίξω δίπλα σου έστω και για λίγο…Ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος και δάσκαλος για όλους μας σε πολλά!!! Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!! Καλό ταξίδι father Kyriakos…”, έγραψε ο Λάμπης Λιβιεράτος.

“Ένας υπέροχος άνθρωπος που μας δίδαξε τι θα πει ζωή, ταλέντο, παιδεία και ανθρωπιά!!! Τυχεροί όσοι σε βρήκαμε στη διαδρομή μας… Ο πιο πραγματικός «αιώνιος έφηβος»….”, έγραψε η Ελένη Τσολάκη.

“Σήμερα επίσημα τελείωσε μια εποχή. Μια γενιά που άφησε πίσω της μια παρακαταθήκη για τον πολιτισμό. Ο αιώνιος έφηβος Κώστας Βουτσάς ξεκινάει το ταξίδι για να ανταμώσει ξανά με την παλιά παρέα. Καλό ταξίδι και ευχαριστούμε που μοιράστηκες το φως σου μαζί μας”, έγραψε ο Πάρης Σκαρτσολιάς.

“Η πρώτη μας γνωριμία ήταν στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2012. Μου είπε «παιδί μου τρία είναι τα στάδια, η ανακάλυψη, η αποκάλυψη και η διάρκεια… το τρίτο είναι το πιο δύσκολο» Για εσένα ισχύει το ‘για παντα’.. Καλό σου ταξίδι Κώστα Βουτσά…”, έγραψε ο Ανδρέας Γεωργίου.

“Γεια σου ρε Κώστα γίγαντα…! Φιλιά στον Παράδεισο”, έγραψε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

“Ο πιο γλυκός, χαμογελαστός, υπέροχος άνθρωπος που θα μπορούσε κάποιος να γνωρίσει στην ζωή του. Καλό ταξίδι Κ. Κώστα, ευχαριστώ πολύ για όσα μου μάθατε κ την αγάπη κ την υποστήριξη που δείξατε στην μαμά μου όλα αυτά τα χρόνια.. Θα σας αγαπάμε για πάντα. Καλό ταξίδι¨, έγραψε η κόρη της Μιμής Ντενίση, Μαριτίνα.

“Αχ Κώστα μου … Κώστα μας”, έγραψε ο Ντίνος Καρύδης.

“Fsstttttt boing! Γεια σου κούκλε . Σε ευχαριστούμε πολύ”, έγραψε ο Δημήτρης Αργυρόπουλος

“Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε όταν ο Φοίβος ήταν μόλις δυο ημερών. Ο Κώστας ήταν τόσο τρυφερός μαζί του… Αλλά έτσι ήταν ο Κωστας. Γλυκός και υπέροχος. Ειλικρινής. Πιστός στον εαυτό του και τις επιλογές του. Ευτυχισμένος. Κι εμείς τυχεροί που μιλήσαμε μαζί του, τον αγγίξαμε, γελάσαμε, χαμογελάσαμε και τώρα δακρύζουμε σαν να χάσαμε έναν άνθρωπο της οικογένειας μας. Σ’ αγαπάμε Κώστα. Και θα σ αγαπούν και τα παιδιά μας”, έγραψε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

“Η ιδέα είναι να πεθάνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται. Αιώνιος, παντοτινός, διαχρονικός, κομμάτι της ζωής μας. Ευχαριστούμε Κώστα Βουτσά για όλες τις στιγμές γέλιου, χαράς, τρέλας και πάνω απ´όλα για το μάθημα ζωής”, έγραψε η Μαριέλλα Σαββίδου.

“Ήταν η χαρά της ζωής και ο απολύτως αγαπημένος μου. Ο άνθρωπος – αντικαταθλιπτικό που συνδυάσαμε με τα ωραιότερα μας χρόνια . Εδώ κάτι λέγαμε για τους Αιγοκερους. Αντίο Κώστα Βουτσά”, έγραψε  η Χριστίνα Πολίτη.

Και τα μηνύματα δεν έχουν τέλος!

Read More

And More