10 πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!

Αν γυμνάζεσαι, γνωρίζεις πολύ καλά την αξία της στη διατροφή σου. Αν, από την άλλη, έχεις εγκαταλείψει τις προπονήσεις σου, αλλά θες να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν, τότε και πάλι τη χρειάζεσαι. Γιατί, η πρωτεΐνη καταστέλλει το αίσθημα της πείνας και σε κάνει να αισθάνεσαι διατροφικά πλήρης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πεινάς λιγότερο συχνά, χωρίς να νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Τέλειο; Ποιες τροφές, λοιπόν, ξεχωρίζουν για την περιεκτικότητα τους σε… πρωτεΐνη; 

 

Σολομός

Μπορεί να τον γνωρίζεις για τα εκπληκτικά του ω-3 λιπαρά, όμως, το ψάρι αυτό είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνη. Έτσι, σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, αφήνοντας μία ωραία γεύση στον ουρανίσκο σου. Μία μερίδα σολομού σου προσφέρει την ημερήσια ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και μπορείς να το προσθέσεις εύκολα σε αρκετές συνταγές, πέρα από τη σαλάτα σου.

 

Μπρόκολο

Το ήξερες; Εγώ προσωπικά όχι. Μέχρι τώρα. Ένα φλιτζάνι με μπρόκολο αποδίδει περίπου 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, τα οποία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα θρεπτικά του στοιχεία, ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου. Και όλα αυτά με μόλις 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Ναι!

 

Καλαμπόκι 

Κάθε καλοκαίρι επανέρχεται στη ζωή (και τη διατροφή) σου. Μήπως, όμως, φέτος να το καταναλώνεις συχνότερα και τους χειμερινούς μήνες; Ένα φλιτζάνι με καθαρισμένο καλαμπόκι σου προσφέρει 16 γραμμάρια πρωτεΐνης και την αίσθηση ότι για τις επόμενες τρεις ώρες δε θέλεις να φας τίποτα άλλο, πέρα από νερό.

 

Γιαούρτι

Πέρα από τα προβιοτικά του και τη μαγική ικανότητα του να κάνει την κοιλιά σου… επίπεδη, η δροσερή τροφή περιέχει 17 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης και μόλις 100 θερμίδες ανά κεσεδάκι. Πέρα από την κλασική επιλογή για το βραδινό σου, σκέψου, μήπως γίνει η καλύτερη βάση για το πρωινό σου.

 

Τόνος

Εκτός από το σολομό, και ο τόνος ανήκει στα θαλασσινά που σε γεμίζουν με πρωτεΐνη, χωρίς να σου προσθέτουν θερμίδες που καθόλου δεν τις θες. Και πολύ καλά κάνεις. Είτε το προσθέσεις πάνω στη φρυγανιά σου, είτε τον χρησιμοποιήσεις ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον απολαύσεις και θα εφοδιαστείς με 10 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

Κινόα 

Περιέχει και τα 11 αμινοξέα, που χρειάζεται ο οργανισμός, για να συνθέσει τη δική του πρωτεΐνη. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί πρέπει ο – π – ω – σ – δ – ή – π – ο – τ – ε να βρίσκεται στα πιάτα σου.

 

Σπόροι κολοκύθας

Μπορεί να γνωρίζεις την υψηλή περιεκτικότητα τους σε μαγνήσιο, όμως, και τα 10 γραμμάρια πρωτεΐνης που “κρύβονται” στο 1/4 του φλιτζανιού δεν τα λες και λίγα. Κάθε άλλο! Το καλό με τους συγκεκριμένους σπόρους είναι ότι μπορείς να τους προσθέσεις στο φαγητό σου, χωρίς να καταλάβεις ότι βρίσκονται στο πιάτο σου.

 

Μαυρομάτικα φασόλια

Μήπως, φέτος, έφθασε η ώρα να αποχωριστείς τα κλασικά φασόλια που απολαμβάνεις τόσα χρόνια και να τα αντικαταστήσεις με τα μαυρομάτικα; Με 12 γραμμάρια το φλιτζάνι, το σκέφτεσαι ακόμα;

 

Αρακάς

Χορταστικός, με όχι και τόσο πολλές θερμίδες και ταιριάζει σε κάθε εποχή. Ακόμα, και τώρα. Τα 100 γραμ. σου προσφέρουν 6 γραμ. πρωτεΐνης. Και να είσαι σίγουρη ότι τρως μεγαλύτερη μερίδα. Άρα, και περισσότερη πρωτεΐνη.

 

Στήθος κοτόπολου

Το ξέρεις. Γνωρίζεις, όμως, ότι μία μεσαία μερίδα “κρύβει”, σύμφωνα με τους ειδικούς, 26 γραμμάρια πρωτεΐνης; Εμ, για αυτό μετά δεν πεινάς. Μη ξεχάσεις να το συνοδεύσεις με κάτι εξίσου υγιεινό, όπως παραδείγματος χάρη ρύζι ή λαχανικά, για ακόμα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

 

 

Read More

And More