Μύκονος: Έρημος τόπος το κοσμοπολίτικο νησί, στην καρδιά του καλοκαιριού! [pics]

Άδειοι οι δρόμοι, τα σοκάκια και τα άλλοτε γεμάτα από τουρίστες σημεία της Μυκόνου. Το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου που ήταν ανέκαθεν πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες τώρα μοιάζει με έρημη πόλη… Και μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έδωσαν επίσημα την έναρξη του τουρισμού στη χώρα μετά την καραντίνα για την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο, ένα από τα πιο εμβληματικά νησιά του Αιγαίου έχει ελάχιστο τουρισμό!

Και μπορεί το opening σε κάποια από τα παλιά και τα νεότερα ξενοδοχεία τα νησιού να κίνησαν λίγο των εγχώριο τουρισμό, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού παραμένει άδειο. Το TLIFE βρέθηκε στο νησί των ανέμων και κάνοντας μια μεσημεριανή βόλτα στα άλλοτε πολυσύχναστα μέρη δεν συνάντησε… άνθρωπο.

Η χώρα της Μυκόνου με τα τοπικά μαγαζιά, τα κοσμικά Ματογιάννια, το νέο λιμάνι, αλλά και το αρχαίο θέατρο ήταν άδεια, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους επιχειρηματίες του νησιού που περιμένουν πως και πώς κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο για να εργαστούν!

Δες το φωτορεπορτάζ του TLIFE

Χώρα Μυκόνου, 4/7 (13:15)

Ματογιαννια, 4/7 (13:45)

Χώρα Μυκόνου, 4/7 (14:00)

Αρχαίο Θέατρο Μυκόνου, 4/7 (19:45)

Νέο Λιμάνι, 4/7 (14:15)

Λιμάνι, 4/7 (14:16)

Οι εικόνες αυτές είναι σίγουρα κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στο νησί και είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικές για τον τουρισμό!

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντομήτρος

Read More

And More