Μία δροσιστική σαλάτα που συνδυάζει υδατάνθρακες με θαλασσινά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg γαρίδες
 - 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 κουτ. της σούπας άνηθος
 - 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
 - 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι
 - 1 φλιτζάνι κους – κους
 - 2 φλιτζάνια νερό
 - 1/2 φλιτζάνι αρακάς
 - 1 1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
 - λίγος βασιλικός
 - αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
 - Σε ένα μπολ, ανακατεύεις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι – πιπέρι.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζεις το κους – κους για 3 λεπτά.
 - Μόλις περάσουν τα λεπτά, σβήνεις με το νερό, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
 - Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, βράζεις τον αρακά για 5 λεπτά.
 - Σε ένα ταψί, προσθέτεις τις γαρίδες και τον αρακά, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
 - Στο τελικό σου μπολ, προσθέτεις το κους – κους για βάση, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα υλικά.
 - Ανακατεύεις και απολαμβάνεις!
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ