Ψάχνεις δώρο για το παιδί σου; Τα χριστουγεννιάτικα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σου

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή των μικρών μας φίλων! Λίγο το εντυπωσιακό δέντρο, τα λαμπιόνια, τα φωτάκια στα μπαλκόνια, τα στολίδια μέσα στο σπίτι, πολύ ο Άι Βασίλης και τα δώρα του τα μικρά σου είναι ήδη ενθουσιασμένα. Ακόμα, και φέτος που δεν μπορούν να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους θεματικά πάρκα. Αλήθεια, τι δώρο σκέφτεσαι να πάρεις στο παιδάκι σου; Εμείς πάντως σήμερα ολοκληρώνουμε τη γιορτινή τριλογία για… μικρούς βιβλιοφάγους με τις τελευταίες μας γιορτινές προτάσεις. Ιδού!

Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα, Δόξα Κωσταλίδου

Ένα χελιδόνι γνωρίζει ένα σπουργίτι και μαθαίνει για τη μαγεία των Χριστουγέννων. Αποφασίζει να μην ταξιδέψει προς τον ζεστό Νότο, αλλά να μείνει, για να ζήσει τα όσα θαυμαστά άκουσε…. Μια τρυφερή, ασυνήθιστη και ξεχωριστή ιστορία
που μας υπενθυμίζει όσα συνήθως με ευκολία ξεχνάμε… Ένα από τα ατού του είναι σίγουρα η παιχνιδιάρικη και μαγική εικονογράφηση από την Βανέσσα Ιωάννου. 

Το νησί των Χριστουγέννων, Άρης Δημοκίδης

Μια απίθανη χριστουγεννιάτικη γιορτή, μια εξαφανισμένη γάτα, ιπτάμενα μαγικά όνειρα, εκατό μυστηριώδεις πίνακες και… η Στέλλα και ο Στέφανος, δυο αδέλφια με μαγικές δυνάμεις που έχουν μεγάλα μπλεξίματα. Και όλα αυτά την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου. Εσύ, τι λες; Πώς θα τους βρουν τα φετινά Χριστούγεννα; Την απάντηση την γνωρίζει – μέχρι στιγμής – μόνο ο Άρης Δημοκίδης.

Τα Χριστούγεννα του Αλήτη, Μερκούριος Αυτζής

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και… ένα κουτάβι γυρίζει αδέσποτο στους δρόμους της πόλης. “Είδε κανείς τη μαμά μου;” γαβγίζει. Ο Αλήτης, τι κι αν γεννήθηκε σε φάτνη χριστουγεννιάτικη, είναι ορφανός, κι αυτό δεν μπορεί ν” αλλάξει. Ή μήπως μπορεί; Στην προσπάθεια να βρει τη μαμά του θα μπλέξει σ” ένα σωρό απίθανες περιπέτειες. Θα καταφέρει ν” αποφύγει τους κινδύνους της πόλης; Και με ποιους θα γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα;

Μουσκεμένα Χριστούγεννα, Βάσω Σκόπα

Η περιπέτεια ενός αγγελόψαρου που πίστεψε ότι και ο βυθός αξίζει να έχει τα δικά του Χριστούγεννα. Κι ενός Άγιου Βασίλη που βαρέθηκε να περνάει τα Χριστούγεννα μέσα στα εμπορικά κέντρα. Και μιας θαλάσσιας χελώνας που βρήκε ευκαιρία να αξιοποιήσει τις γνώσεις των εκατόν τριάντα χρόνων της. Κι ενός νάνου-Γκόμπι που θέλησε να γίνει γίγαντας. Κι ενός αρχηγού-καρχαρία που αποφάσισε να τους σταματήσει. Μέσα από ένα ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα, βουτάμε κι εμείς, μαζί με τον Άγιο Βασίλη, στο βυθό, για να τον γνωρίσουμε και να ζήσουμε εκεί τα πιο απίστευτα Χριστούγεννα.

Το πνεύμα του χιονιού, Μάγια Λούντε

Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Καθώς κολυμπάει λυπημένος στην πισίνα, βλέπει ένα κοριτσάκι με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο. Είναι η Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και πηγαίνουν μαζί στο σπίτι της για να πιουν κακάο. Ο Κρίστιαν ενθουσιάζεται με τον υπέροχο στολισμό για τα Χριστούγεννα και με την ομορφιά του σπιτιού. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένας παράξενος άντρας που εμφανίζεται ξαφνικά έρχεται για να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Κρίστιαν να ανακαλύψει το μυστικό της Χέντβιχ, αλλά και να φέρει ξανά στο σιωπηλό και μελαγχολικό σπίτι του το πνεύμα των Χριστουγέννων; Και ποια είναι πραγματικά η Χέντβιχ;

Καλικαντζαρολογία – Καλικαντζαροδιωκτική, Στέλιος Πελασγός 

Επιτέλους, παρά τα καλικαντζαρικά εμπόδια, κατορθώσαμε να εκδώσουμε το βιβλίο που θα σώσει κάθε γενναίο παιδί από τις πονηριές των καλικάντζαρων. Μέσα εδώ θα βρεις πληροφορίες και κόλπα για να γίνεις ένας μαθητευόμενος καλικαντζαροδιώκτης. Να ξέρεις ότι η επιστήμη μας είναι πολύ χρήσιμη. Αν αποφασίσεις να γίνεις καλικαντζαροδιώκτης όταν θα μεγαλώσεις, όλοι θα σε ευγνωμονούν. Κυρίως τα πιο μικρά παιδιά, γιατί οι καλικάντζαροι τους κρύβουν τα μολύβια και τις δεξιές κάλτσες.

Αγγελάκια στο χιόνι

Πλησιάζει η πιο γιορτινή νύχτα του χρόνου. Δείτε πώς θα υποδεχθείτε τον Άγιο Βασίλη και παίξτε με τα αγγελάκια στο χιόνι!
Ελάτε στο εργαστήρι και δείτε τα ξωτικά που ετοίμασαν για εσάς καταπληκτικά παιχνίδια, σελίδες ζωγραφικής και γιορτινά αυτοκόλλητα. Γράψτε τη δική σας ευχή για τη νέα χρονιά και απολαύστε τις μαγευτικές μέρες των Χριστουγέννων.

Για περισσότερες προτάσεις, κάνε κλικ εδώ και εδώ!

Read More

And More