Γιατί να μην την ετοιμάσεις μόνη σου και να την σερβίρεις με τον καφε;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι:1 1/2 κ.γ. κονιάκ
 - 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
 - 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
 - 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
 - 3 μεγάλα αυγά
 - 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
 - 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 - 1/4 κ.γ. αλάτι
 - Για την κρέμα και την επικάλυψη: 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
 - 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
 - 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
 - 600 γρ. κουβερτούρα
 - 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
 - 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
 - Για το σιρόπι: 1/2 φλιτζάνι νερό
 - 4 κ.σ. ζάχαρη
 - 4 κ.σ. κονιάκ
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπα τα υλικά για το παντεσπάνι και ρίξε στο ταψί την κρέμα αφού προσθέσεις μια λαδωμένη λαδόκολλα απο κάτω.
 - Ψήσε στους 180 για 30-40 λεπτά και δοκίμασε να το χωρίσεις στα δύο όσο είναι ακόμη ζεστό, χρησιμοποιώντας μια κλωστή
 - Χτύπα τα υλικά της κρέμας και άφησε την κρέμα να σταθεί
 - Βάλε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν μια βράση
 - Στρώσε μια στρώση παντεσπάνι ράντισε με το σιρόπι και συμπλήρωσε με την κρέμα
 - Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στη συνέχεια κάλυψε την πάστα σου με την κρέμα.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ