Η απολαυστική χοιρινή πανσέτα ενώνει τις γευστικές της δυνάμεις με κάστανο, απολαυστικό σκόρδο και παρμεζάνα σε μια χειμωνιάτικη μακαρονάδα που θα σε ξετρελάνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κομμένη πανσέτα
 - 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
 - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
 - 1,5 φλιτζάνι ψημένα και θρυμματισμένα κάστανα
 - 230 γρ. ταλιατέλες
 - 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
 - 2 κ.σ. βούτυρο
 - 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε την πανσέτα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε το κρεμμύδι να ροδίσει και αυτό.
 - Ρίξε το σκόρδο και μία κουταλιά φασκόμηλο και μαγείρεψε άλλο 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα κάστανα και ανακάτεψε. Βγάλε από τη φωτιά.
 - Βράσε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό. Φύλαξε μισό φλιτζάνι από το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
 - Στράγγισε τις ταλιατέλες και ρίξτες στο τηγάνι με την πανσέτα.
 - Πρόσθεσε το νερό που κράτησες μαζί με το τυρί και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά σε δυνατή φωτιά, περίπου για 1 λεπτό.
 - Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας και τον μαϊντανό και το υπόλοιπο φασκόμηλο.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ