Κριθαράκι κοκκινιστό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κριθαράκι κοκκινιστό χωρίς κρέας είναι μια πολύ… ελληνική επιλογή για ένα υπέροχο μεσημεριανό πιάτο!

Συστατικά

  • 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη ή μία κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γλυκού τοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό ζεστό
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
  • Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κριθαράκι.
  • Μετά από 1-2 λεπτά και ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και την κανέλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε και το βραστό νερό.
  • Βράζουμε το κριθαράκι 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με μερικά φύλλα ρίγανης και τυρί φέτα.

Tip

Εάν η φρέσκια ρίγανη σου πέφτει... βαριά σέρβιρε με λίγο φρέσκο μαϊντανό!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164