Ριγκατόνι με λαχανάκια Βρυξελλών

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γευστικό πιάτο με άρωμα καβουρδισμένου σκόρδου και λαχανάκια

Συστατικά

  • 1/2 kg λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ριγκατόνι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα λαχανάκια σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και το πράσο σε λεπτές ροδέλες.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα λαχανικά, ρίχνοντάς τους αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις ετοιμαστούν τα λαχανικά μετάφερέ τα σε ένα μπολ και στο τηγάνι πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το λιωμένο σκόρδο.
  • Αφού τσιγαρίσεις το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε το κρασί και βράσε για τρία λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente και όταν τα σουρώσεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα ριγκατόνι και πρόσθεσε τα λαχανικά και μισή κούπα από το νερό και μαγείρεψε μέχρι να δέσουν τα υγρά.
  • Πρόσθεσε παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164