Ριγκατόνι με λαχανάκια Βρυξελλών

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφριά και γευστικά ριγκατόνι με λαχανάκια, πράσο και άρωμα λεμονιού

Συστατικά

  • 1/2 kg λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φλούδα από 1 λεμόνι σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 350 gr ριγκατόνι
  • 100 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα λαχανάκια και αφαίρεσε μερικά από τα σκούρα εξωτερικά φύλλα του και κράτησέ τα για αργότερα,
  • Κόψε τα λαχανάκια στα τέσσερα ή στα δύο ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Ξεκινώντας από τη ρίζα, κόψε το μισό πράσο σε ροδέλες και το υπόλοιπο (χωρίς τα πράσινα φύλλα) ψιλόκοψέ το.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρισε τα λαχανάκια και τις ροδέλες πράσου μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα υλικά από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο πράσο και το σκόρδο με αλατοπίπερο και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε και το κρασί και βράσε για άλλα τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
  • Στο μεταξύ, βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για δύο λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σ¨ουρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με τα ωμά φύλλα από τα λαχανάκια, τα λαχανάκια και τις ροδέλες πράσου και μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε σιγά- σιγά την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά, μέχρι τα ριγκατόνι να γίνουν al dente, για περίπου δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και μερικές σταγόνες λάδι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164