Πάρε μεξικάνικες τορτίγιες και ετοίμασε παραδοσιακές κεσαντίγιας. Μπορείς να πειραματιστείς με τα υλικά, βάζοντας αυτά που σου αρέσουν πιο πολύ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεγάλες πίτες για τορτίγια (μπορείς να βάλεις και ολική άλεσης)
 - 350γρ. γκρουγιέρ, τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί που λιώνει, τριμμένο
 - 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
 - 1 τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες (20 φέτες περίπου)
 - Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 3 κ.σ. λάδι
 - Γουακαμόλε
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 140 C.
 - Ξεχώρισε τις τορτίγιες και άπλωσε πάνω από κάθε μία το τυρί, την πιπεριά, το τσορίθο, τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια
 - Σκέπασε με άλλη μία τορτίγια
 - Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε μια κ.σ. λάδι και άφησε την κεσαντίγια μέσα για 2-3 λεπτά
 - Γύρισε και από την άλλη πλευρά και ψήσε για 2-3 ακόμη λεπτά
 - Κόψε τις τορτίγιες σαν πίτσα, σε 8 κομμάτια
 
Tip
Το γουακαμόλε μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 μέρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ