Κάνε μια βόλτα στα μανάβικα της γειτονίας. Τα πρώτα ροδάκινα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και είναι ζουμερά – αλλά σφιχτά – και πεντανόστιμα. Αγόρασε μερικά για να ετοιμάσεις μια ιδιαίτερη σος, που θα συνοδεύσει τις ψητές σου μπριζόλες. Συνόδευσέ τες με πληγούρι ή δροσερό κους κους! Ένα πιάτο που δεν έχει περισσότερες από 250 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
 - 4 χοιρινές μπριζόλες
 - Αλάτι, Πιπέρι
 - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
 - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
 - 2 ροδάκινα κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
 - 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
 - 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
 - 2 κ.σ μέλι
 - 2 κ.σ. βούτυρο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιέρωσε τις μπριζόλες σου και άφησέ τες στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι
 - Ρίξε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε σε υψηλή φωτιά
 - Ψήσε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα. Μην τις παραψήσεις για να μείνουν ζουμερές
 - Αφαίρεσε τις μπριζόλες και κράτησε σε ζεστό μέρος
 - Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα ροδάκινα να σοταριστούν για 2-3 λεπτά
 - Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε τα υλικά σου να ομογενοποιηθούν. Άσε το αλκοόλ να φύγει και να βράσουν τα υλικά σου
 - Όταν σωθούν καλά τα υγρά, πρόσθεσε το ζωμό και το μέλι και άφησε να πάρει δεύτςερη βράση η σάλτσα σου
 - Αφαίρεσε από τη φωτιά, εφόσον έχει δέσει η σάλτσα και πρόσθεσε το βούτυρο ανακατεύοντας
 - Σέρβιρε τις μπριζόλες σου, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα σου
 
Tip
Αν ο ζωμός σου φαίνεται βαρύς συμπλήρωσε τη σαλτσούλα σου με λίγο νερο (2/3 του φλιτζανιού) και 1 κ.γ. κορν φλάουρ για να δέσει....
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ