Φανταζόσουν ότι ο μαϊντανός μπορεί να σταθεί σαν νοστιμότατη σαλάτα δίπλα σε ένα καλοψημένο κομμάτι κρέας; Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη κι ας θυμίζει γκουρμέ πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ομοιόμορφο κομμάτι μοσχαρίσιο χτένι σπάλας
 - 3 κ.σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
 - αλάτι, πιπέρι
 - 2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
 - 50 γραμμ. παρμεζάνα σε φλούδες
 - 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε το κρέας με τις 2 κουταλιές λάδι και αλατοπιπέρωσε γενναία.
 - Άφησέ το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
 - Προθέρμανε το γκρίλ σε μέτρια προς υψηλή ένταση.
 - Λάδωσε μια σχάρα και ψήσε πάνω της το χτένι για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή παραπάνω εάν το θέλεις καλοψημένο.
 - Άφησέ το να σταθεί έξω από το φούρνο για 5 λεπτά.
 - Κόψε το σε φέτες και βάλε το σε πιατέλα ή πάνω σε ξύλινη επιφάνεια κοπής.
 - Ανακάτεψε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το λεμόνι και την υπόλοιπη μία κουταλιά λάδι σε μέτριο μπολμ μαζί με αλατοπίπερο.
 - Βάλε το μαϊντανό πάνω από το κρέας και σέρβιρε.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ