Ιμαμ Μπαϊλντί

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όταν ο Ιμάμης “μπαΐλντισε” γεννήθηκε ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του καλοκαιριού. Η συνταγή προοριζόταν για κάποιον Ιμάμη, που την αγάπησε τόσο πολύ ώστε να καταβοχθίσει όλο το ταψί. Από τότε η γεμιστή μελιτζάνα με σαλτσούλα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο πήρε το χαρακτηριστικό όνομα Ιμάμ Μπαϊλντί. Δοκίμασέ το και μην σε τρομάζει η παράδοση. Όλες οι συνταγές έχουν τα μυστικά τους, που αν τα ακολουθήσεις το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!

Συστατικά

  • 8 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες (περίπου 1 1/2 κιλό)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2/3 του φλτζανιού ελαιόλαδο
  • 6-7 φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλτιζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις μελιτζάνες και καθάρισέ τες. Φρόντισε να κόψεις μερικές λωρίδες από τη μαύρη φλούδα εξωτερικά
  • Σκίσε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος, προσέχοντας να μην τις ανοίξεις πολύ για να μην διαλυθεί στο ψήσιμο
  • Αλάτισέ τες εσωτερικά και εξωτερικά και άφησέ τες σε σουρωτήρι να μείνουν το λιγότερο μία ώρα
  • Στη συνέχεια ξέπλυνέ τες από το αλάτι και στίψε τις να φύγουν τα πολλά υγρά τους
  • Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και τηγάνισε ελαφρά (μπορεί να σου φαίνεται πως έτσι βαραίνουν, αλλά σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ψηθούν καλά και θα είναι σκληρές)
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σόταρε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα τριμμένη, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και άφησε τη σάλτσα να πάρει ελαφριά βράση για 10 λεπτά
  • Γέμισε τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι καλά και περίχυσε με το ζουμάκι της σάλτσα που έμεινε στο σκεύος
  • Πρόσθεσε λίγο φρέσκο πιπέρι και βάλε στο φούρνο για μία ώρα στους 180oC

Tip

Το ιμάμ γίνεται πεντανόστιμο με λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο στη σάλτσα του και τριμμένη φέτα. Δοκίμασέ το

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164