Είναι το πιο απλο, αλλά και νόστιμο πιάτο από την κινέζικη κουζίνα! Ετοίμασέ το και απόλαυσέ το στο λεπτό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κ.σ. σογέλαιο, ή όσο χρειάζεται
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce, αναλόγως με τη γεύση που θέλετε
- Προαιρετικα – Κομματάκια βραστού κοτόπουλου ή βραστές γαρίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ρύζι σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλό θα ήταν να τα σουρώσεις πριν παραβράσουν
- Άφησε το ρύζι στην άκρη να κρυώσει
- Καλύτερο θα ήταν να το ετοιμάσεις σε wok, αν πάλι δεν έχεις δοκίμασε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
- Βάλε 2 κ.σ. λάδι να κάψει και πρόσθεσε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν σαν σπασμένη ομελέτα
- Αφαίρεσε τα αυγά και καθάρισε το τηγάνι, βάλε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το ρύζι και το κρεμμυδάκι και σόταρε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Πρέπει να γίνει σπιρωτό
- Πρόσθεσε την σος σόγιας και αφού ζεσταθεί όλο το μέιγμα καλά και επίστρεψε την ομελέτα και σέρβιρε
- Αν θέλεις πρόσθεσε το ψημένο κοτόπουλο και τις γαρίδες
Tip
Μυστικά για τέλειο σπιρωτό ρύζι εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ