Σουφλέ ρατατούι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Διαφορετικό ρατατούι με μπαγκέτα και τυριά

Συστατικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε κύβους
  • 1 μικρό κολοκύθι σε κύβους
  • 1/2 πιπεριά σε λωρίδες
  • 3 μικρές ντομάτες σε κύβους
  • 1/4 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλα
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι και πρόσθεσε το ψωμί να ψηθεί για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το ψωμί, πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά και τις ντομάτες και μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τις ελιές, το αλάτι, το βασιλικό και το θυμάρι και αφαίρεσε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Επίστρεψε το ψωμί στο τηγάνι, τοποθετώντας το πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, πασπάλισέ το με την παρμεζάνα και ρίξε από πάνω και το μείγμα λαχανικών που αφαίρεσες προηγουμένως.
  • Ράντισε το φαγητό με το μείγμα αυγών και πασπάλισε με τη μοτσαρέλα.
  • Βάλε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε το ρατατούι για περίπου 40 λεπτά.
  • Άφησέ το να σταθεί για 15 λεπτά και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164