Τζατζίκι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το παραδοσιακό τζατζίκι θέλει καλό γιαούρτι και προετοιμασία αποβραδίς. Κατά τα άλλα είναι τόσο απλό να το φτιάξεις!

Συστατικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμμένο
  • μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από το προηγούμενο βράδυ: Βάλε το γιαούρτι σε σουρωτήρι και μέσα σε πιάτο και άφησέ το όλο το βράδυ να στραγγίσει από τα ζουμιά του.
  • Ξύσε τα αγγουράκια, αλάτισέ τα ελαφρά και άφησέ τα σε σουρωτήρι όλο το βράδυ να στραγγίσουν από τα ζουμιά τους.
  • Την επόμενη μέρα: Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αγγούρι, το γιαούρτι, τον άνιθο, το σκόρδο, το δυόσμο, το ξύδι, το λάδι να ενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε αλάτι και λίγη πάπρικα.
  • Δοκίμασε το τζατζίκι στο αλάτι και πρόσθεσε αν χρειάζεται άλλο.
  • Βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρεις.
  • Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο το τζατζίκι σου πριν το σερβίρεις.

Tip

Το πόσο καυτερό θα γίνει το τζατζίκι σου εξαρτάται από το πόσο σκόρδο θα βάλεις. Αφαίρεσε ή πρόσθεσε σκόρδο ανάλογα με τα γούστα σου!

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164