Γεμιστοί κολοκυθοανθοί τηγανιτοί

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό και super καλοκαιρινό πιάτο για ελαφριά γεύματα

Συστατικά

  • 180 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 60 gr μοτσαρέλα
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ. γλυκού φασκόμηλο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 16 κολοκυθοκορφάδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για κέικ
  • 1/2 φλ. αλεύρι ρυζιού
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 φλ. ανθρακούχο νερό
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Βάλε τα πρώτα έξι υλικά στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και μετάφερέ τα σε ένα κορνέ.
  • Στο άνοιγμα κάθε κολοκυθοκορυφής “σπρώξε” με το κορνέ μια κουταλιά από το μείγμα τυριών.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα δύο είδη αλεύρι, τους κρόκους και το ανθρακούχο νερό και ανακάτεψέ τα καλά να γίνουν χυλός.
  • Βύθισε κάθε γεμιστό κολοκυθοανθό στο χυλό και έπειτα με προσοχή στο καυτό λάδι για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μετάφερέ τα σε ένα απορροφητικό χαρτί για ένα λεπτό και έπειτα αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Σέρβιρέ τα ζεστά!

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164