Πώς να διατηρήσεις το χρώμα των βαμμένων σου μαλλιών

Τα μαλλιά, αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κομμάτι της ολοκληρωμένης περιποίησης μιας γυναίκας και η περιποίηση αυτών ένα πολύ σημαντικό τμήμα της καθημερινής ρουτίνας. Τα μαλλιά, υπόκεινται σε πολλές αλλαγές και εκτός από το κούρεμα και το χτένισμα, η βαφή των μαλλιών είναι μια από τις αλλαγές που μια γυναίκα θα δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή της. Όποιο χρώμα και αν επιλέξεις να βάψεις τα μαλλιά σου, ξανθό ή κόκκινο, το δύσκολο είναι να διατηρηθεί το χρώμα ζωντανό και έντονο σαν καινούργιο.

Όταν επιλέγεις να βάψεις τα μαλλιά σου, τις πρώτες μέρες τα μαλλιά έχουν το πιο έντονο χρώμα. Όσο περνάνε οι εβδομάδες το χρώμα αρχίζει και εξασθενεί και χάνει την ένταση και φωτεινότητα του και γίνεται θαμπό. 

Θα καταφέρεις να διατηρήσεις το χρώμα, όπως την πρώτη μέρα της βαφής, αν λάβεις υπόψη σου, τις κάτωθι συμβουλές:

  • Αρχικά, επίλεξε την χρήση ειδικών σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Η αντικατάσταση του κλασικού σαμπουάν, με ένα για βαμμένα μαλλιά είναι από τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να κάνει μια γυναίκα όταν βάφει τα μαλλιά της. Τα ειδικά αυτά προϊόντα, περιέχουν φυσικά συστατικά που θα επιβραδύνουν το ξεθώριασμα και παράλληλα θα δώσουν λάμψη στα μαλλιά σου. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις και ειδικό conditioner μετά το λούσιμο. Χρησιμοποιώντας τη σωστή σειρά για βαμμένα μαλλιά (σαμπουάν και conditioner) θα βοηθήσει στο να παρατείνεις το χρώμα ζωντανό για αρκετό καιρό. 
  • Παράτεινε το χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα. Το συχνό λούσιμο δεν κάνει καλό, καθώς ξεραίνει το δέρμα της κεφαλής και επιπλέον ξεθωριάζει την βαφή των μαλλιών, πολύ πιο γρήγορα. Λούσε τα μαλλιά σου, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Extra tip: Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό, για περισσότερη λάμψη.
  • Απέφυγε την πολλή θερμότητα στα μαλλιά σου. Είτε αυτή προέρχεται από την έκθεση σου στον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε από την χρήση συσκευών styling. Στην πρώτη περίπτωση, εφάρμοσε ένα αντηλιακό για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τις ακτινοβολίες του ήλιου, που είναι το ίδιο επιβλαβείς με τα μαλλιά σου  όσο και με το πρόσωπο και σώμα σου. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καπέλα ή μαντήλια για να τα προστατέψεις ακόμα περισσότερο. Για σένα, που δεν αποχωρίζεσαι το πιστολάκι σου ή το σίδερο ισιώματος σου, επίλεξε τα κατάλληλα προϊόντα, που εμποδίζουν την θερμότητα κατά την διάρκεια του styling. Με αυτόν το τρόπο θα πετύχεις υγιή μαλλιά, αλλά και έντονο και λαμπερό χρώμα.

Ολοκλήρωσε την περιποίηση των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα που θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου. Να θυμάσαι ότι τα ξηρά μαλλιά ατονούν πιο γρήγορα! Ενέταξε λοιπόν, στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, μάσκες, θεραπείες και προστατευτικά χρώματος. Μια σειρά που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσεις, είναι η σειρά περιποίησης για το σπίτι, Olaplex. Η Olaplex, είναι μια καινοτόμα εταιρεία που επικεντρώνεται στην αναδόμηση των σπασμένων δεσμών των μαλλιών σου, που έχουν προκληθεί από τις βαφές ή την χημική επεξεργασία και έχουν ως τελικό αποτέλεσμα, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Επίλεξε το θρεπτικό, προστατευτικό χρώματος OLAPLEX No.3, το σαμπουάν OLAPLEX No.4 και το κοντίσιονερ OLAPLEX Νο.5 και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσεις

Read More

And More