Αυγά “μάτια” σε κρούστα πατάτας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Εναλλακτική τάρτα με τριμμένη πατάτα και αυγά “μάτια”

Συστατικά

  • 4 1/2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τριμμένη πατάτα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. λευκό cheddar
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στέγνωσε καλά την τριμμένη πατάτα, τοποθετώντας την σε μια λεπτή πετσέτα ή μπόλικο απορροφητικό χαρτί και πιέζοντάς τη με τα χέρια σου για να στάξει το νερό της.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ζέστανε ένα ταψί με διάμετρο 25 cm για 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ταψί και πρόσθεσε με προσοχή δύο κουταλιές βούτυρο και το λάδι και άπλωσέ τα σε όλη την επιφάνεια.
  • Πρόσθεσε τις στεγνές τριμμένες πατάτες και άπλωσέ τες σε όλη την επιφάνεια.
  • Με το χέρι σου δημιούργησε τρία μικρά κενά, χωρίς να φτάσεις στο ταψί, και αλατοπιπέρωσέ τες.
  • Κόψε σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο και μοίρασέ το πάνω στις πατάτες και βάλ’ τες στο φούρνο να ψηθούν για 15 με 18 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και σπάσε τα αυγά στα τρία βαθουλώματα που είχες δημιουργήσει προηγουμένως.
  • Πασπάλισε όλο το φαγητό με το τριμμένο cheddar και ξαναβάλε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό, πασπάλισε με το σχοινόπρασο και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164