Tραγανές μπουκίτσες γαρίδας σε αρωματικό λεμονάτο dip. Λαχταριστή συνταγή finger food για να κάνεις ένα funky cocktail party!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
 - 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
 - 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
 - 1 φλιτζάνι γάλα
 - 3 κ.σ. μαργαρίνη
 - 3 κ.σ. αλεύρι
 - 2 αυγά
 - 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
 - Φυργανιά τριμμένη
 - Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 - Αλάτι, πιπέρι
 - ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ DIP: 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
 - 1/4 του φλιτζανιού ρευστή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
 - 1 κ.σ. ταμπάσκο
 - 2 κ.γ. lemon pepper (θα το βρεις σε καλά μπαχαράδικα)
 - 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις γαριδιούλες σε πιο μιρκά κομματάκια και βάλε σε ένα μπολ
 - Στο μεταξύ βάλε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε ελαφρά να σκουρύνει και πρόσθεσε το γάλα. Ανακάτεψε να σφίξει καλά
 - Πρόσθεσε τη μπεσαμέλ στις γαρίδες, μαζί με τους κρόκους των αυγών, το μάραθο και αλατοπιπέρωσε
 - Πλάσε με το μείγμα κροκετούλες
 - Παράλληλα χτύπησε τα ασπράδια σου ελαφριά με δύο κουταλιές νερό. Σε ένα μπολάκι δίπλα πρόσθεσε τη φρυγανιά
 - Βάλε το λαδι να κάψει. Πέρασε μία, μία τις κροκέτες πρώτα από το ασπράδι και μετά από τη φρυγανιά
 - Τηγάνισε καλά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
 - Ανάμειξε όλα τα υλικά για το dip μαζί και σέρβιρε μαζί με τις γαριδοπιτούλες
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ