Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο με σκόρδο και τυρί

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποιος είπε ότι το σνίτσελ πρέπει να “βυθίζεται” σε λάδι για να είναι λαχταριστό;

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σούπας σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 3/4 φλ. τριμμένο cheddar
  • 1 κ. σούπας βασιλικός κομμένος
  • 1 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, ππέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230°C και λάδωσε τη σχάρα σε ένα ταψί.
  • Βάλε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
  • Ανακάτεψε το βούτυρο με τη μουστάρδα και το σκόρδο.
  • Σε άλλο σκεύος ανακάτεψε το ψωμί με το τυρί, το βασιλικό, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
  • Πέρασε κάθε φιλέτο από το μείγμα του βουτύρου και μετά βούτηξέ το στο μείγμα του ψωμιού.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο στη σχάρα, ράντισέ το με λίγο λάδι και άφησέ το να ψηθεί για 25 λεπτά, μέχρι να “χρυσίσει”.
  • Σέρβιρε με τραγανά λαχανικά και vinaigrette μουστάρδας.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164