Spicy και εξωτικό πιάτο με γάλα καρύδας και κοτόπουλο με κάρυ για δυνατούς ουρανίσκους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
 - 1/2 κ. γλυκού αλάτι
 - 1 κ. σούπας λάδι καρύδας
 - 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 κ. σούπας πάστα κάρυ (κίτρινο, πράσινο ή κόκκινο)
 - 400 gr γάλα καρύδας
 - 2 κ. σούπας fish sauce
 - 2 κ. σούπας χυμός μήλου
 - 4 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
 - 1 κόκκινη πιπεριά
 - χυμός από ένα lime
 - 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
 - 1/4 φλ. φύλλα κόλιανδρου
 - βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψέ το με το αλάτι.
 - Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για τρία με πέντε λεπτά.
 - Πρόσθεσε την πάστα κάρυ και σοτάρισέ τη για μισό λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
 - Ρίξε το γάλα καρύδας στο τηγάνι μαζί με το τη fish sauce και το χυμό μήλου και ανέβασε τη φωτιά.
 - Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κοτόπουλο και το μπρόκολο, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά.
 - Ρίξε και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να ψηθεί το κοτόπουλο.
 - Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό lime και τα φύλλα βασιλικού και κόλιανδρου.
 - Σέρβιρε σε μπολ και συνόδευσε με βρασμένο ρύζι ή ρύζι ατμού.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ