Κοτόπουλο με σόγια σος

1h 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Spicy και τρυφερό κοτόπουλο με γλασαρισμένη σόγια και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 4 ολόκληρα μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • ¾ φλ. λευκό ξύδι
  • ¾ φλ. σόγια σος
  • 5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • πιπέρι
  • βρασμένο ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το σκόρδο στη μέση χωρίς να το ξεφλουδίσεις και κόψε τη μία πιπερίτσα σε λεπτές φέτες, αφού αφαιρέσεις τους σπόρους της.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα μπουτάκια στη μέση, χωρίζοντάς τα στην κλείδωση.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω για περίπου 10 λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ξύδι, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο και την πιπερίτσα και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε μπόλικο πιπέρι και ξαναβάλε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αυτή τη φορά με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
  • Κάλυψε με το καπάκι και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας πλευρά στο κοτόπουλο στη μέση του βρασμού.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, δυνάμωσε τη φωτιά και συνέχισε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξαναβάλε το κοτόπουλο, σκεπάζοντάς το με την σάλτσα.
  • Σέρβιρε με βραστό ρύζι και τις υπόλοιπες πιπερίτσες λεπτοκομμένες.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164