Σαλάτα σπανάκι με σουσάμι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φρέσκο σπανάκι, σόγια και σουσάμι θα γίνουν μια σαλάτα που όλοι θα αναρωτιούνται από που αντλεί όλο αυτό το άρωμα και τη γεύση. Απλή ιδέα, υπέροχο αποτέλεσμα!

Πηγή

Συστατικά

  • 750 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμμένο
  • 3 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1/2 κ.γ. ξίδι ρυζιού
  • 1/2 κ.γ. σκούρο σησαμέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει. Την ίδια ώρα γέμισε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό
  • Βούτηξε το σπανάκι σε νερό που κοχλάζει για 10-20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετάφερε με μια τσιμπίδα στο παγωμένο νερό
  • Στράγγιξε το σπανάκι και κόψε με ένα μαχαίρι σαν να κόβεις χόρτα
  • Για να ντύσεις τη σαλάτα – κοινώς για το dressing – καβούρδισε το σουσάμι σε ένα μικρό τηγανάκι, ταρακουνόντας το τηγάνι συνεχόμενα να πάρουν χρώμα και να βγάλουν μυρωδιά
  • Πάρε δύο γεμάτες κουταλιές από το σουσάμι και λιώσε σε ένα γουδί ίσα να σπάσουν οι σπόροι, αφού κρυώσουν ελαφρά. Κράτησε το υπόλοιπο σουσάμι για το σερβίρισμα
  • Ανάμειξε τη σόγια και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το ξίδι και στη συνέχεια και το σπασμένο σουσάμι
  • Βάλε το σπανάκι σου σε μια σαλατιέρα και περίχυσε με το dressing ανακατεύοντας απαλά να πάει παντού
  • Σέρβιρε με το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο σουσάμι

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164