Ψητό ροδάκινο με μοτσαρέλα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πέτα το ροδάκινο στα κάρβουνα και σέρβιρε με φρουτένια σος από κύμινο και μέλι! Ξεχωριστή και πρωτότυπη ιδέα, σε μια σαλάτα που μπορεί να περάσει άνετα και για… επιδόρπιο! 

Συστατικά

  • 5 ροδάκινα ώριμα και σφιχτά (όχι λευκόσαρκα)
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξίσμα lime
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα τριμμένο κύμινο
  • Μια πρέζα τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. τεκίλα
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκο κάρδαμο ή ρόκα
  • 400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και ψιλόκοψε 1 από τα ροδάκινα. Κόψε τα υπόλοιπα σε ροδέλες, αφαιρώντας κοτσάνι και κουκούτσια
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώσε το ψιλοκομμένο ροδάκινο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιαντρο, το μέλι, το Lime (χυμό και ξίσμα) και αλτοπιπέρωσε. Πρόσθεσε και το κύμινο με το τσίλι
  • Λάδωσε ελαφρά μια σχάρα ή σκεύος με ραβδώσεις και βάλε να ζεσταθεί. Άλειψε τις φέτες το ροδάκινο με λίγο από το μείγμα του λιωμένου ροδάκινου
  • Ψήσε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και βγάλε από τη φωτιά
  • Μοίρασε το κάρδαμο σε 4 πιάτα και στρώσε 1 ψητή ροδέλα ροδάκινο και από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα
  • Ράντισε με το υπόλοιπο από το λιωμένο ροδάκινο και ελαιόλαδο και σέρβιρε

Tip


Read More

And More