Caprese με μελιτζάνα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο συνδυασμός λαχανικών με μοτσαρέλα και τα αρωματικά φύλλα βασιλικού είναι η βάση για μια καλοκαιρινή caprese. Αν και συνήθως γίνεται απλά και μόνο με ντομάτες, σου έχουμε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή με μελιτζάνες και λιαστή ντόματα.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • ¼ λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι)
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. Αλάτι
  • 1/2 κ.γ. Μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζ. Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Μπαλσάμικο
  • 4 μεγάλες ντομάτες, χωρίς φλούδι, σε λεπτές ροδέλες
  • 8-10 ροδέλες μοτσαρέλα
  • Xοντρό αλάτι, πιπέρι
  • Mικρά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε το νερό και τις λιαστές ντομάτες. Άφησέ τες περίπου 20 λεπτά. Σούρωσέ τες και ψιλόκοψέ τες
  • Κόψε και πέτα το κοτσάνι της μελιτζάνας. Κόψε σε χοντρές ροδέλες (περίπου 2 εκατοστών). Βάλε τις ροδέλες σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, άλειψέ τες με τις 3 κουταλιές λάδι και πασπάλισέ τες με 1 κ.γ. αλάτι και μισό πιπέρι
  • Ψήσε τις μελιτζάνες σε μέτριο γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τες και από την άλλη πλευρά
  • Βάλε τις ροδέλες της μελιτζάνας σε ένα πιάτο και άφησέ τες να κρυώσουν
  • Σε ένα μίξερ ανάμειξε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και το ξύδι.
  • Σε μια πιατέλα βάλε από μία ροδέλα μελιτζάνα, ντομάτα, μοτσαρέλα. Περίχυσε ενδιάμεσα στις στρώσεις με το μείγμα λιαστής ντομάτας. Συνέχισε να τοποθετείς λαχανικά και τυρί μέχρι να φτιάξεις τρεις στρώσεις τη μία επάνω στην άλλη. Πασπάλισε με λίγο χονδρό αλάτι και λίγο πιπέρι. Πασπάλισε με φύλλα βασιλικού

Tip


Read More

And More