Το να “σβήνουμε” το ψάρι μας με ένα αρωματικό ποτό όπως το τσίπουρο ή το ούζο δίνει άλλη διάσταση σε αυτό το πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 γρ. ξαρμυρισμένος αποβραδίς μπακαλιάρος
 - 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο ή ούζο
 - 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
 - μια πρέζα θυμάρι
 - μια πρέζα ρίγανη
 - 1 κ. γλυκού ζάχαρη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το μπακαλιάρο σε μερίδες, ξέπλυνέ τον καλά και άφησέ τον να στραγγίσει.
 - Σκούπισε το ψάρι σου με χαρτί κουζίνας.
 - Σε βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σωτάρισε κάθε κομμάτια από το ψάρι και από τις δύο πλευρές.
 - “Σβήσε” με το ούζο και άφησε σιγά – σιγά να εξατμιστούν τα υγρά.
 - Ρίξε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ