Φιλέτα σολομού με άρωμα μέντας και βραστά λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr baby πατάτες
- 750 gr αρακάς και φασολάκια
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
- 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
- 4 φιλέτα σολομού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τον αρακά και τα φασολάκια και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Στο μπλέντερ «χτύπα» το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τα φύλλα της μέντας.
- Αλάτισε καλά το σολομό και πασπάλισε τον με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τοποθέτησε τα φιλέτα σε ένα ταψί και κάλυψέ τα με τη σάλτσα λεμονιού και μέντας.
- Ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ο σολομός.
- Σούρωσε τα λαχανικά, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψέ τα με τους χυμούς από το σολομό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ