“Μεθυσμένες” αχιβάδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά όστρακα με ντομάτες και ρεβύθια

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 φλ. ντοματίνια
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια
  • 24 αχιβάδες
  • 1 κ. σούπας χυμός lime
  • ½ φλ. κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι τέσσερις κουταλιές βούτυρο και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για τέσσερα λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσουν, πρόσθεσε και τον ντοματοπελτέ και ανακάτεψε καλά μέχρι να σκουρύνει.
  • Πρόσθεσε και τις ντομάτες και την μπύρα και βράσε μέχρι να μειωθεί ο όγκος στο μισό.
  • Ρίξε και τα ρεβύθια στο τηγάνι και τις αχιβάδες και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Μόλις ανοίξουν όλα τα όστρακα αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό lime και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Πασπάλισε με τον κόλιανδρο και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164