Γλώσσα μιλανέζε με δροσερό dressing

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό τηγανιτό φιλέτο ψαριού με δροσερή και spicy σος από κόλιανδρο και αγγούρι

Συστατικά

  • 4 φλ. φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • ½ γλ. ηλιέλαιο
  • 3 κ. σούπας χυμός lime
  • 4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 φλ. αριάνι
  • 1 φλ. corn flour
  • 4 φιλέτα γλώσσας χωρίς πέτσα
  • 3 μέτρια αγγουράκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο φινόκιο ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράσε τον κόλιανδρο για μισό λεπτό, σούρωσέ τον και μετάφερέ το σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
  • Σούρωσέ τον ξανά και βαλ’ τον στο μπλέντερ με το τζίντζερ και δύο κουταλιές νερό και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά το λάδι καθώς χτυπάς και μετάφερέ το σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό lime και αλάτι και ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίξε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού, σε ένα δεύτερο τους κρόκους χτυπημένους με το αριάνι και σε ένα άλλο το corn flour.
  • Αλατοπιπέρωσε πολύ καλά τα στεγνά φιλέτα γλώσσας και πέρασέ τα ένα- ένα πρώτα από το corn flour, μετά από το μείγμα αυγού και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
  • Ζέστανε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγάνισε προσεκτικά τα ψάρια για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα τηγανισμένα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ τα ξανά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγουράκι με το φινόκιο, το κρεμμύδι, το λάδι κόλιανδρου που έφτιαξες στην αρχή και αλάτι.
  • Σέρβιρε τα φιλέτα με το dressing κόλιανδρου και αγγουριού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164