Salsa criolla

1 ώρα 20΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή από το εστιατόριο της Gloria Estefan για μια σάλτσα που θα συνοδέψει τέλεια τα ψητά σου ή θα γίνει γέμιση για το τάκο σου! Η ποσότητα είναι γενναία και μπορείς να βάλεις τη σάλσα στο ψυγείο σε βάζα για μελλοντική χρήση.

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • περίπου μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 200 γραμμ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 450  γραμμ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/8 φλιτζ. αλάτι
  • 1/8 φλιτζ. πιπέρι
  • μισή  κ.σούπας κύμινο
  • μισή  κ.σούπας ρίγανη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 πράσινη πιπεριά  ψιλοκομμένη
  • 3 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρισε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί και σιγόβρασε για 2 λεπτά.
  • Ρίξε τις κόκκινες πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα, τις πράσινες πιπεριές και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  • Σιγόβρασε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα, άφησε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Tip

Θυμίσου να βράσεις τα βάζα σου για να τα αποστειρώσεις πριν βάλεις τη σάλσα που θα αποθηκεύσεις!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164