Ψητό μαρούλι με dressing Ceasar-cado

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η διάσημη Chef Rachel Ray μας συστήνει μια ακόμη εντυπωσιακή συνταγή. Κράτησε τις καρδιές των μαρουλιών και ετοίμασε ένα υπέροχο και υγιεινό συνπδευτικό για τα ψητά σου. Το λαχταριστό dressing Ceasar-cado θα δώσει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σου. Δοκίμασέ το μαζί με το κοτόπουλο Margarita ή το Mojito Chicken!

Συστατικά

  • Για το dressing Ceasar-cado: 1 μικρό αβοκάντο χωρίς το κουκούτσι
  • Το χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κ. γ. πάστα αντζούγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Worcestershire σος (Θα τη βρεις στα super market)
  • 1/4 του φλιτζανιού τυρί Pecorino
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Για τα μαγειρικά σπρέι: 2 μεγάλες καρδιές μαρουλιού, χωρισμένες στα δύο
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ ή το ειδικό αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις για γκριλ στο μάτι
  • Ανακάτεψε σε ένα δοχείο επεξεργαστή τροφίμων, το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, την πάστα αντζούγιας, τη σος  Worcestershire, το τυρί και αλατοπίπερο
  • Λιώσε όλα τα υλικά στο μιξεράκι και πρόσθεσε λίγο, λίγο και το ελαιόλαδο ώσπου να έχεις ένα πηχτό dressing
  • Στράγγιξε καλά τα μαρούλια (πρόσξε να μην τα κόψεις από τη βάση που τα συγκρατεί όλα μαζί
  • Βάλε στο gril, αφού το λαδώσεις ελαφρά με το μαγειρικό σπρέι, να κάνουν καφέ ραβφώσεις από κάθε πλευρά (περίπου 2 λεπτά)
  • Σέρβιρε τα ψητά μαρούλια με το dressing Ceasar-cado

Tip

Πετάγονται λίπη και λάδια όταν ψήνεις στο γκριλ του φούρνου; Κάνε κλικ εδώ και δες τι μπορείς να κάνεις!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164