Θα είναι έτοιμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ σου ή θα κόψουν τη λιγούρα σου πριν το κυρίως γεύμα. Το καλύτερο…είναι Light και έχουν μόλις 200 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού φυτικό λάδι
 - ¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
 - 1 μεγάλο αυγό
 - 2 βανίλιες
 - 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
 - 1/3 του φλιτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
 - ¾ κ.γ baking powder
 - ¾ κ.γ baking soda
 - ¼ κ.γ αλάτι
 - ¾ του φλιτζανιού γάλα με 0% λιπαρά
 - ½ φλιτζάνι κρύο νερό
 - 1 φύλλο ζελατίνας
 - 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 - 2/3 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
 - ½ φλιτζάνι ζάχαρη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC και ρύθμισε την σχάρα στο επάνω τρίτο του φούρνου
 - Χτύπησε στο μίξερ το λάδι, τη μαύρη ζάχαρη, το αυγό και τη 1 βανίλια
 - Ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την baking soda και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ
 - Πρόσθεσε σιγά, σιγά τα στεγνά υλικά σου, συμπληρώνοντας παράλληλα και το γάλα. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη. Άφησε την να σταθεί 15 λεπτά
 - Σε αντικολλητικό χαρτί φτιάξε μικρά στρογγυλά μπισκότα, απλώνοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού να χρειαστεί. 8 κομμάτια σε κάθε χαρτί
 - Ψήσε τα μπισκότα για περίπου 8 λεπτά, να σκληρύνει η επιφάνειά τους. Αφού κρυώσουν ελαφρά, αφαίρεσε τα από το χαρτί και άσε να κρυώσουν καλά
 - Για την γέμιση: Βάλε το νερό και την ζελατίνα σε ένα μικρό πυρίμαχο φλιτζάνι ή μπολ. Άφησε για ένα λεπτό και βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει καλά η ζελατίνα, χωρίς όμως να βράσει το νερό. Ανακάτεψε και άσε το νερό να κρυώσει για 10 λεπτά
 - Χτύπα την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη με 1 βανίλια να σφίξει.
 - Με το μίξερ να δουλεύει πρόσθεσε τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά. Σκέπασε την κρέμα και άφησε στο ψυγείο να σφίξει καλά, για μισή ώρα περίπου
 - Αναποδογύρισε τα μπισκότα και πρόσθεσε στα μισά από 2 κ.σ κρέμα. Σκέπασε με τα υπόλοιπα και άφησε στο ψυγείο
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ