Καλτσόνε με λάχανο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια light εκδοχή καλτσόνε που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!
θερμίδες: 240

Συστατικά

  • 112 γραμμ. μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μικρό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουτ. ρίγανη
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 8 χοντροκομμένες χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμών
  • 2 κουτ . ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για 8 με 10 λεπτά.
  • Με μία τρυπητή κουτάλα βγάλε τις πατάτες στην άκρη.
  • Στο ίδιο νερό, ρίξε το λάχανο και μαγείρεψε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
  • Στράγγιξε και άφησε το στην άκρη.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τη ρίγανη και τηγάνισε για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες και άφησέ τες να σιγοβράσουν για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  • Πρόσθεσε τις ελιές και το ξίδι και μαγείρεψε 3 λεπτά ακόμα.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε απαλά το μαϊντανό, τις πατάτες, το λάχανο και αλατοπιπέρωσε.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200° C και ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
  • Χώρισε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και άνοιξε το κάθε κομμάτι σε κύκλο περίπου 20 εκατοστά διάμετρο.
  • Βάλε 1/2 φλιτζάνι γέμισης στο μισό του κάθε κύκλου και δίπλωσε τη ζύμη.
  • Χάραξε 3 μικρές σχισμές στην κορυφή κάθε καλτσόνε.
  • Βάλε στο ταψί και άλειψε με λάδι.
  • Ψήσε 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164