Μακαρόνια alfredo με κρέμα κουνουπιδιού. Δώσε στη μακαρονάδα σου μια διαφορετική γεύση.
θερμίδες: 300/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 φλιτζάνια κουνουπίδι λιωμένο
- 2 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 φλιτζάνια μαγειρεμένα φετουτσίνι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι για γαρνιτούρα
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με νερό βράσε το ζωμό λαχανικών.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 8 λεπτά).
- Κράτησε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό.
- Παράλληλα ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σόταρέ το για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Μαγείρεψε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βγάλε το κουνουπίδι από την κατσαρόλα και βάλε το μέσα σε ένα μπλέντερ.
- Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, το ζωμό που έχεις κρατήσει, το χυμό λεμονιού και τη μαγιά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα και αλατοπιπέρωσε.
- Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίχτα ξανά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κουνουπίδι.
- Ανακάτεψε τα καλά και σέρβιρε με γαρνιτούρα από φρέσκο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ